hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Havalimanında PCR testi çalışması başladı

    Havalimanında PCR testi çalışması başladı
    expand

    Havalimanında PCR testi çalışması başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya Havalimanı'nda kurulan Halk Sağlığı Laboratuvarında PCR testi çalışılmaya başlandığını açıkladı.
    Ünal Hülür, yurt dışına çıkışlarda gideceği ülke tarafından PCR testi istenen ve bu testi yaptıracak kişiler ile aynı zamanda yurt dışından gelen yolcuların numunesinin de alınması amacıyla 30 Haziran'da hizmet vermeye başlayan Antalya Havalimanı Sağlık Biriminde, bugüne kadar 9 bin numune alındığını söyledi. Bu numunelerin çalışılmak üzere laboratuvarlara transfer edildiğini aktaran Hülür, "Başlangıçta sadece PCR testi için numune alınan birimde çok kısa süre içinde laboratuvar da kurularak bugünden itibaren test çalışılmaya başlandı. Test sonuçları sistem üzerinden ilgili kişilere ulaştırılıyor" dedi.
    Covid-19 pandemi sürecinde yurt dışı uçuşların başlaması ile yolcuların sağlığını korumak ve olası bulaş riskini önlemek için Antalya'dan havayolu ile yurt dışına gidecek olan ve kente yurt dışından gelecek yolcuların ihtiyaç halinde en kısa sürede tespiti amacıyla Sağlık Bakanlığının talimatı ile kurulan sağlık biriminin 7 gün 24 saat hizmet verdiğini aktaran Ünal Hülür, şöyle dedi:
    "30 Haziran'dan bu yana 9 bin numune alınan Antalya Havalimanı Sağlık Birimimiz ve bünyesinde oluşturulan laboratuvarımız yeterli donanım, tıbbi cihaz ve sağlık ekibine sahip. Vatandaşlarımız yurtdışına çıkmadan bulundukları ilde testlerini yaptırabilir. Son dakikayı beklemek havalimanında yoğunluk oluşturmakta ve gecikmelere neden olmaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bu konuda hassas davranmalarını bekliyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow