hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hobi Bahçesi'nin kullanım süresi uzatıldı

    Hobi Bahçesinin kullanım süresi uzatıldı
    expand

    Hobi Bahçesi'nin kullanım süresi uzatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında kazandırdığı Hobi Bahçesi Projesi'nde 31 Aralık 2020'de dolan kullanım süresi, 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldı.
    Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı ilçesi Bahtılı mevkiinde Antalya'ya kazandırdığı Hobi Bahçesi Projesi, emeklilere şehrin gürültüsünden, hareketliliğinden uzak, doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuyor. Kasım 2017'de bahçelerini teslim alan vatandaşlar, çalışma hayatları boyunca uzak kaldıkları sakin ve organik yaşama hobi bahçesi ile kavuştu. Projeyle 348 adet hobi evi inşaa edilerek, emeklilere teslim edildi. 4.5 metrekare kapalı alanı ve 13.5 metrekarelik açık verandası bulunan hobi evi ile toplam 63 metrekare ekilebilir alana sahip bağımsız bahçelerde vatandaşlar, meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretim yapabilen kullanıcıların kiralık süresinin 3 yıl olduğu açıklandı.
    COVİD-19 FAALİYETLERİ DURDURDU
    2019 yılının sonunda başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle 65 yaş ve üzeri emekli kullanıcılar Hobi Bahçesi'ndeki bahçelerine gidemediği için meyve, sebze, mevsimlik çiçek gibi her türlü tarımsal üretimlerini gerçekleştiremedi. Hobi Bahçesi'nin kullanıcıları bu sene tarımsal faaliyetlerini gerçekleştiremediği için 3 yıllık kiralama sürelerini uzatılmasını talep etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ekim Ayı Devam Meclisi'nde parti meclis üyelerine talepler önerge olarak sunuldu. Parti meclis üyelerinin önergeyi oy birliğiyle kabul etmesinin ardından 31 Aralık 2020'de dolan Hobi Bahçesi kullanım süresi 1 Ekim 2021 tarihine kadar uzatıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow