hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ITB Berlin iptal

    ITB Berlin iptal
    expand

    ITB Berlin iptal

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ALMANYA'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olarak gösterilen ITB Berlin 2020'nin iptal edildiği duyuruldu. Fuarın düzenleyicisi Messe Berlin'den yapılan açıklamada, koronavirüsün (COVID-19) hızla yayılması nedeniyle fuarın iptal edildiği açıklandı.

    180'den fazla ülke ve 200 bine yakın ziyaretçiyle dünyanın en büyük turizm fuarları arasında gösterilen ITB Berlin Fuarı, bu yıl 54'üncüsü 4- 8 Mart tarihleri arasında kapılarını açmaya hazırlanıyordu. Ancak Çin'de ortaya çıkan korona virüsün tüm dünyayı tehdit eder hale gelmesi sonrası, ITB Berlin Fuarı'nın da iptaline neden oldu.

    Her yıl hem Türkiye hem de Antalya açısından da büyük katılımın gerçekleştiği ITB Berlin Fuarı'na bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde, 1500 metrekare alanda katılım planlanıyordu. ITB Berlin Fuarı'nın iptali fuarın düzenleyicisi Messe Berlin firması tarafından tüm dünyaya duyuruldu. Fuar şirketinden yapılan açıklamada, ITB Berlin 2020'nin gerçekleşmeyeceği belirtilerek, koronavirüsün (COVID-19) hızla yayılması nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

    ITB Berlin'in 180'den fazla ülkeden 10 binden fazla profesyonel ve toplam da 200 bine yakın katılımcıyla, dünya turizm endüstrisi için son derece önemli olduğunu belirten Messe Berlin CEO'su Christian Göke, “Ziyaretçilerimizin, katılımcılarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusundaki sorumluluğumuzu çok ciddiye alıyoruz" dedi.

    Etkinliğin 54 yıllık tarihinde ITB Berlin ve Messe Berlin'de benzer bir durum yaşanmadığını belirten Messe Berlin Denetleme Kurulu Başkanı Dieter Wolf, "Son birkaç gün ve haftalar boyunca ITB Berlin tarafından yönetilen dünyanın her yerinden tüm katılımcılara ve ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Pazardaki ortaklarımızla güvenilir ilişkimizi sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz" diye konuştu.

    Fuar şirketi ITB Fuarı'nın 2021'de 10-14 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow