hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın karavancılar koro kurdu

    Kadın karavancılar koro kurdu
    expand

    Kadın karavancılar koro kurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI kadın karavancılar ile karavan hayaliyle yaşayan kadınlar bir araya geldi müzik korosu kurdu.

    Türkiye genelinde üye sayısı 60 bini aşan 'Kadın Karavancılar' adlı grubun kurucusu ve yöneticisi Yıldız Can, Antalyalı kadın karavancılar ile karavan hayaliyle yaşayan kadınlardan gelen yoğun istek üzerine 'Kadın Karavancılar Türk Halk Müziği Korosu'nu da kurdu.

    İLK KONSER HUZUREVİNDE

    Karavancı kadınlardan oluşan koro, bağlama ve ses sanatçısı Mahmut Usta'nın yönetiminde türkü çalışmalarına başladı. Yıldız Can'ın şefliğini üstlendiği koro, Mayıs ayı içinde ilk konserini huzurevinde yaşlılara moral için gerçekleştirecek.

    NEŞELİ TÜRKÜLER OKUNACAK

    Koronun kurucusu Yıldız Can, topluluğa katılım taleplerinin her geçen gün arttığını, Anadolu ezgilerinin üzerinde çalışıldığını, neşeli türkülerle türkü severlerin karşısına çıkacaklarını belirtti. Can, "Özgür kadın karavancılardan oluşan koromuz Türkiye'de bir ilk oldu. Koromuz, Antalya'nın kültür-sanat yaşamına zihinlerde yer etmiş türkülerle katkıda bulunacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow