hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kafeler caddesine estetik görünüm

    Kafeler caddesine estetik görünüm
    expand

    Kafeler caddesine estetik görünüm

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi, üniversite gençliğine yönelik birçok ticari işletmenin bulunduğu Kültür Mahallesi'ndeki 'kafeler caddesi' olarak bilinen 3805 Sokak'ı, yenileme çalışmasıyla daha estetik ve işlevsel bir görünüme kavuşturuyor.
    Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesiyle Kültür Mahallesi, gecekondudan modern bir şehre dönüştü. Akdeniz Üniversitesi'ne yakın olmasından dolayı da Kültür Mahallesi, öğrencilerin barınmada tercih ettiği yerleşim yeri haline geldi. Genç nüfusundan dolayı da bölgede gençlere yönelik birçok ticari işletme açıldı. İşletmelerin yoğun hizmet verdiği 3805 Sokak, zamanla 'kafeler caddesi' olarak anılmaya başlandı. İşletmelerden dolayı yaşanan yoğun araç ve yaya trafiği nedeniyle caddenin yeniden düzenlenmesi ihtiyacı ortaya çıktı
    CADDE DÜZENLEMESİNİN İHALESİ YAPILDI
    Kepez Belediyesi de ticari işletme sahiplerinin ve bölgede yaşayanların taleplerini de dikkate alarak, kafeler caddesini daha estetik ve işlevsel bir görünüme kavuşturacak bir proje hazırladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce hazırlanan projenin yapım ihalesi gerçekleşti. İhalenin yasal sürecinin bitmesi ve yer tesliminin yapılmasından sonra cadde düzenlemesinin inşasına başlanılacak.  
    CADDEDE NELER YAPILACAK? 
    75. Yıl Caddesi ile Dumlupınar Bulvarı arasındaki 20 metre genişliğinde ve 954 metre uzunluğundaki caddede, iki yönlü trafik akışını koruyan düzenleme yapılacak. Kaldırım ve yol genişliklerinin orantılı olarak yeniden ayarlanacağı düzenleme kapsamında caddenin asfaltı yenilenecek ve baskı beton kaldırımlar yapılacak. Dekoratif mantar park taşlarının konulacağı kaldırımda, görme engelliler için yürüyüş yolu da olacak. Yol kenarlarında otopark alanları oluşturulacak ve caddedeki çöp konteynerleri de yer altına alınacak. Çeşitli türde ağaçların dikileceği yayalaştırılmış alanlara oturma mobilyaları da konulacak.

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow