hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amerikalı yazardan 'sıfır atık' konferansı

    Amerikalı yazardan sıfır atık konferansı
    expand

    Amerikalı yazardan 'sıfır atık' konferansı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - AMERİKALI yazar Bea Johnson, Kaş'ta 'Sıfır Atık' konulu konferans verdi.

    Kaş Kültürevi'nde düzenlenen konferansı, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kalkan Kültürevi Sorumlusu Fatoş Bakır Yüksel, ilçedeki yerleşik yabancılar ve vatandaşlar izledi. ABD'li yazar Bea Johnson, slayt ve film desteğiyle daha az atık üretimiyle para ve zaman tasarrufu sağlanması, daha sağlıklı, atıksız bir yaşam tarzını benimseme konusunda örnekler verdi. Johnson, mizahla yorumladığı sunumunda görselleri ile engelleri ve kabul gören çözümleri anlattı.

    Sıfır atık elde etmek için, uygulanması gereken 5 basit kural olduğunu anlatan Johnson, "Reddetme, azaltma, yeniden kullanma, dönüştürme ve gübreleme yöntemi. Sıfır atık hepimiz için para ve zaman tasarrufu sağlayacaktır. Yazdıklarım bunun kanıtı. Basit uygulamalar, herkes için sıfır atık konusunda, dünyamızın, ülkemizin ve şehrimizin, hepimizin geleceğine katkı sağlayacaktır" dedi.

    Konferansın sonunda Bea Johnson, dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

    Bea Johnson ve ailesi, 2008 yılından bu yana yılda bir kavanoz çöp üretmek amacıyla sıfır atık yaşam tarzını benimsedi. Amerika'da en çok satanlar listesindeki kitabı 'Zero Waste Home' ile küresel bir hareket başlattı. Medyada bu hareketi ile geniş yer bulan Bea Johnson, New York Times gazetesi tarafından 'Atıksız yaşayanların rahibesi' olarak gösterildi. Johnson, 6 kıta ve 60 ülkede atıksız yaşam konferansı verdi. Uluslararası konferanslarında 18 tur tamamlayan Johnson, 'Green Awarst' ödülü sahibi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow