hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kafalarındaki filmleri çektiler

    Kafalarındaki filmleri çektiler
    expand

    Kafalarındaki filmleri çektiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde AB projesi 'Kafandakini Çek' kapsamında bir araya gelen gençler, kısa filmler çekerken, bölgede de temizlik yaptı.

    Bir AB Projesi olan 'Kafandakini Çek' kapsamında Estonya, Almanya ve Türkiye'den 30 genç, Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'nde bir araya geldi. Gençler aldıkları ses, ışık ve kamera eğitiminin ardından gruplar oluşturarak film çekimi yaptı. 18- 30 yaş grubundaki katılımcılar, 10 günlük kamp boyunca film çekiminin yanında çevrede temizlik de yaptı, topladıkları çöpleri bir araya getirerek konteynerlere attı.

    Proje Koordinatörü Levent Aslan, "Proje boyunca 10 günlük zamanda oluşturulan gruplar 7 kısa film çekti. Film çekimlerinde çevrenin tarihi ve doğal güzellikleri, bölgenin kültürel yapısı ile birleştirildi. Ortaya İngilizce montajlı çok ilginç filmler çıktı. Montajı yapılan filmler iki akşam boyunca çevre halkına gösterildi. Filmler yarışmalara katılmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen kısa film festivallerine gönderildi. Kamp boyunca gönüllü arkadaşlarımızla çevrede temizlik yaptık. Çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Üç ülkenin gençleri yöreyi, Türk kültürünü, Türk mutfağını tanıdı. Birbiriyle kaynaştı" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow