hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları törenle anılacak

    Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları törenle anılacak
    expand

    Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları törenle anılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - DÜNYADA ilk uçak gemisi batıran kahraman olarak tarihe geçen Antalyalı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları, 9 Ocak 1917 tarihinde Yunanistan'ın Meis Adası önlerinde Ben My Chree'nin batırılışının 105'inci yılında törenle anılacak.
    Akdeniz Gençlik Araştırma Eğitim Derneği (AKSAN) koordinatörlüğünde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlenen törenlerin ilki, Kaş-Antalya D400 Karayolu'nda Mustafa Ertuğrul Aker ve Silah Arkadaşları Dostluk ve Barış Parkı'nda yapılacak. Törende Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları Burdurlu Halil İbrahim Çavuş (Günaydın), Ankara Nallıhanlı Gazi Durmuş Çavuş'un (Savaşçı) yaşam öyküleri ve kahramanlıkları anlatılacak.
    Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'nün yaşama geçirdiği 'Topçu Yolu'nun' açılışı yapılacak. Törene katılanlarla 'Topçu Yolu Yürüyüşü' düzenlenecek. Yürüyüş sırasında, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü'nce doğaya keklik salınımı yapılacak. Yürüyüşe katılanlar, Kaş Limanağzı'nda teknelere Beş Adalar Bölgesi'ne gidecek. Burada kahramanlar için denize saygı çelengi bırakılacak.
    Törenler kapsamında Türk  Ocağı Antalya Şubesi tarafından 15 Ocak Cumartesi günü Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'ndeki Karatay Medresesi'nde, 17 Ocak Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Fotoğrafları Sergisi' açılacak. AKSAN Proje Koridinatörü Özer Satılmış Özgüç, "Aker ve silah arkadaşları, Birinci Dünya Savaşı'nın gidişini Antalya kıyılarında değiştiren büyük bir kahramandır. Amacımız bu büyük kahramanı unutturmamak, gelecek kuşaklara tanıtmak, taşımak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow