hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmenlerden Suriyeli öğrencilere televizyon

    Öğretmenlerden Suriyeli öğrencilere televizyon
    expand

    Öğretmenlerden Suriyeli öğrencilere televizyon

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesindeki iki okulda görev yapan öğretmenler, televizyonları olmadığı için EBA ders programını izleyemeyen Suriyeli üç ailenin çocuklarına, 3 televizyon alarak hediye etti.

    Kaş'a bağlı İslamlar Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Durmuş - Gülser Gedikoğlu İlk ve Ortaokulu Müdürü Melih Eroğlu, okulunda eğitim gören üç Suriyeli ailenin çocuklarının evlerinde televizyon olmadığı için EBA ders programını izleyemediklerini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen Durmuş - Gülser Gedikoğlu İlk ve Ortaokulu ile Kalkan İlk ve Ortaokulu idareci ve öğretmenleri 3 aileye birer televizyon alıp hediye etti. Okulda, Suriyeli ailelerden birinin 3 çocuğu, birinin 2 çocuğu, birinin de 1 çocuğu eğitim öğretim görüyordu.

    Okul Müdürü Melih Eroğlu, "Yaptığımız araştırmada EBA programlarını 6 öğrencimizin evlerinde televizyon olmadığı için izleyemediğini belirledik. Öğrencilerimizin bazen komşularında izlediğini, komşuları olmadığı zaman derslerini izleyemediğini tespit ettik. Durumu Kalkan İlk ve Ortaokulu Müdürü Sabit Yılmaz ile paylaştım. İki okulda görev yapan öğretmenler ve idareciler olarak yaptığımız kampanyada, 5 bin lira topladık. Üç aileye de birer televizyon alarak hediye ettik. Öğretmen arkadaşlarımız ve ben bizzat evlere giderek televizyonları kurduk. Birinci sınıftan itibaren okulumuzda öğretim gören 6 öğrencimiz, derslerini EBA programından izlemeye başladı. Bu özverilerinden dolayı, iki okulda görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow