hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toroslardaki saklı güzellik: Tezli Yaylası

    Toroslardaki saklı güzellik: Tezli Yaylası
    expand

    Toroslardaki saklı güzellik: Tezli Yaylası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yayla Kılınçlı Mahallesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında bulunan, Tezli Yaylası, Toroslarda saklı bir güzellik oluşturuyor.

    Kaş'a bağlı Yayla Kılınçlı Mahallesi ile Seydikemer'e bağlı Girdev Yaylası arasında kalan Tezli Yaylası, 1700 rakımda yer alıyor. Batı Torosların en ucunda bulunan yaylada kendi adını taşıyan küçük bir göl var. Bugünlerde Tezli Yaylası görenleri büyülüyor. Torosların doruklarındaki dumanla, Tezli Yaylası'nın karı ayrı bir güzellik oluşturuyor. Yaylada kar kalınlığı aşağılarda 20 santim civarında. Yükseklere doğru bazı yerlerde 1 metre kar var. Göl kıyısında yavaş yavaş erimeye başlayan karın altından çiçekler fışkırmaya başladı. Tezli Yaylası, şu günlerde ise koronavirüs nedeniyle sessizliği yaşıyor.

    Tezli Yaylası'na birkaç saatliğine çıkan futbol hakemi Veli Günay, "Bugünlerde Tezli Yaylası, koronavirüs önlemleri nedeniyle tam bir sessizliğe bürünmüş durumda. Ama müthiş bir güzellik var. Tezli Gölü, kar ve doruklardaki duman bölgeye ayrı bir güzellik katıyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow