hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaylalarda geç gelen bahar güzelliği

    Yaylalarda geç gelen bahar güzelliği
    expand

    Yaylalarda geç gelen bahar güzelliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'nda havanın serin gitmesi nedeniyle bahar da geç geldi.

    Havaların serin gitmesi nedeniyle Gömbe Yaylası'na bahar bu yıl çok geç geldi. Haziran ayına girilmesiyle denizden yaklaşık 1200 metre yükseklikteki Gömbe Yaylası'nda doğa çiçeklerle dolmaya başladı. Özellikle Gömbe Yaylası'nda yer alan Çayboğazı Barajı çevresinde gelincik, yabani sümbül, yabani lavanta ve hatmi çiçekleri açtı. Açan çiçekler, serin giden havalar nedeniyle batı Akdeniz'in en yüksek noktası olan 3025 metre yüksekliğindeki Akdağ'ın doruklarındaki erimeyen karlarla ayrı bir güzellik oluşturdu.

    Doğa tutkunu Yusuf Şahin, "Şu günlerde Gömbe Yaylası ve çevresi doğal güzelliklerle dolu. 2 bin metreden başlayarak 2 bin 500 metre yüksekliklere kadar doğa farklı çiçeklerle dolu. Ayrıca dorukların her yerinde kar var. Erimeyen karlarla açan çiçekler doğada ayrı bir güzellik oluşturuyor. Doğa severler, bugünlerde Gömbe Yaylası'na gelmeli. Doruklara doğru tırmanarak bu güzelliği yaşamalı ve görmeli" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow