hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaylalıların geleneksel rafting keyfi

    Yaylalıların geleneksel rafting keyfi
    expand

    Yaylalıların geleneksel rafting keyfi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Yayla Kılınçlı Mahallesi'nin gençleri, bu yıl 8. düzenlenen Geleneksel Köprüçayı Rafting Turu'nda gönüllerince eğlendi.

    Kaş'a bağlı Gömbe Yaylası yakınlarındaki Yayla Kılınçlı Mahallesi gençleri Geleneksel Köprü Çayı Rafting Turu'nda buluştu. Futbol hakemi Veli Günay'ın öncülüğünde düzenlenen rafting turunun bu yıl 8'incisi düzenlendi. Tura aralarında CHP Kaş İlçe Gençlik Kolları Başkanı Can Ülker'in de bulunduğu 64 kişi katıldı. Bir gün önce kendi araçlarıyla Köprülü Kanyon'a gelen gençler, çadır kurarak bir gece kamp yaptı. Sabah kahvaltısının ardından 7 botla Köprü Çayı'nda rafting yolculuğuna başlayan gençler, 4 saat süren rafting yolculuğunda yaklaşık 30 kilometre yol yaptı. Rafting sonrası hep birlikte go-kart yapan gençler, kendi araçlarıyla tekrar Kaş'a döndü.

    Raftinge öncülük eden futbol hakemi Veli Günay, "Kılınçlı Mahallesi'nin birçok sakini kışın sahillerde seracılık yapıyor. Antalya merkez ve batı ilçelerinde yaşamını sürdürüyor. Yazın bu hemşehrilerimiz yaylaya çıkarak, Yayla Kılınçlı Mahallesi'ndeki evlerine eğliyor. Biz de düzenlediğimiz etkinliklerle köyümüz gençlerini tanıştırıyoruz, kaynaştırıyoruz. Bir yıl boyunca seralarda, bahçelerde çalışıyoruz. Bu rafting turunda bir yılın yorgunluğunu atıyor hep beraber eğleniyoruz. Birbirimizi unutmuyoruz. Kılınçlılı olma bilincini geliştiriyoruz. Her yıl katılımcı sayısı artıyor" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow