hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer Sualtı Günleri online yapılacak

    Kemer Sualtı Günleri online yapılacak
    expand

    Kemer Sualtı Günleri online yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, ilk defa online olarak yapılacak.

    Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından olan Kemer, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve ören yerleri, doğa sporları merkezi olarak da büyük ilgi görüyor. Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Akdeniz Üniversitesi tarafından organize edilen 19'uncu Uluslararası Kemer Sualtı Günleri, bu yıl ilk defa tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle online olarak düzenlenecek.

    16-19 Mayıs tarihlerinde 8 ayrı kategoride düzenlenecek olan 19'uncu Uluslararası Kemer Sualtı Günleri Online Sualtı Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmalarına katılım için son 5 yıl içinde Antalya kıyılarında çekilmiş fotoğraf ve videolarla katılım sağlanabilecek. Her kategori birincisine Kemer ilçesinde 5 günlük 2 kişilik tatil hediye edilecek. Ayrıca etkinlikle aynı tarihlerde 12'nci Uluslararası Sualtı Araştırma Sempozyumu da yan etkinlik niteliğiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

    Kemer Belediyesi ve KETAV Başkanı Necati Topaloğlu, "Kemer'de 19 yıldır büyük bir özveriyle düzenlenen ve ilçemizin sualtı güzelliklerini gözler önüne seren Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'ni bu yıl online olarak yapacağız. Covid-19 ile ilgili olarak tüm önlemlerimizi alsak da şu anda evde kalmak bu virüsün yayılmasını engellemek için yapılabilecek en önemli etken. Bu nedenle de yönetim kurulu üyelerimiz ve organizasyonu beraber yaptığımız diğer kurum ve kuruluşlar ile online olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde böyle bir karar aldık. 19 yıldır aralıksız olarak emin adımlarla düzenlenen böyle uluslararası bir yarışmayı da iptal etmeden son 5 yıldır kıyılarımızda çekilen fotoğraf ve videolardan derlenecek bir görsel şölenle festival havasında geçen etkinliğimizi devam ettireceğiz. Şimdiden organizasyonumuza katılacak olan tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum" dedi.

    YORULMAZ: HER ŞEYE RAĞMEN DEVAM

    KETAV Başkan Yardımcısı Volkan Yorulmaz, "Bu yıl 19'uncusunu düzenleyeceğimiz Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'ni her şeye rağmen devam ettirmek için çaba sarf ediyoruz. Verilen emeklerin neticesinde de ortaya güzel bir şeylerin çıkacağının da düşünmekteyiz. Her şeye rağmen biz bunu dijital ortamda gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kısa zamanda da inşallah normal haliyle yapacağız. Görüntü itibariyle sezon bu yıl geç de olsa açılacak. Yeni dünyadaki turizm kurgularını planlayıp, bir an evvel herkes otellerini hazır hale getirsin" diye konuştu.

    ÖNİZ: BU KONUDA DENEYİMLİYİZ

    Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, şöyle dedi:

    "Geçen sene düzenlediğimiz online bir deneyimimiz vardı. CMAS Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu bilim kurulu toplantısı 18'inci Kemer Sualtı Günleri programı içerisinde yapılmıştı. CMAS bilim kurulu üyeleri buradaydı ama geriye kalanlar online olarak katılmıştı. Bunu da sosyal medya üzerinden canlı yayınlamıştık bütün dünyaya ve güzel bir deneyim oldu. Bu bize online toplantı ya da yarışma konusunda tecrübe kazandırdı. Bu sene Covid-19 nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda etkinliği fiilen hayata geçirmek mümkün değildi. Biz de böyle bir çözüm bulduk. Son 5 yıl içerisinde Antalya kıyılarında çekilen filmler ve fotoğraflarla yarışmacılarımız farklı kategoriler de katılım sağlayabilecekler. Bu sene etkinliğe paralel olarak 12'nci Uluslararası Sualtı Araştırma Sempozyumu da online olarak gerçekleştireceğiz. düzenleyeceğimiz etkinliğin online olması nedeniyle de dünyanın her yerinden büyük bir katılım olacağını düşünüyoruz."

    KETAV eski başkanlarından ve şu anda yönetim kurulu üyesi olan turizmci Aydın Aytuğ da "19 yıldır hiç vazgeçmediğimiz ve uluslararası değeri olan Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'ni her koşul altında devam ettiriyor olmak bizler için mutluluk verici. Bizim buradaki en büyük amacımız, Kemer'in sadece otelleri, çarşıları ile değil doğal güzellikleriyle de Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi olduğunu her yıl yerli ve yabancı turistlerimize gösterebilmek" dedi.

    Yarışmada sualtı görüntüleme yarışmaları toplam 8 kategoriden oluşacak. Bu kategoriler her biri kendi alanında ülkede yetişmiş değerli büyüklerin adlarıyla anılacak. Etkinlik çerçevesinde ayrıca Metin Pehlivaner Türk Sualtı Arkeolojisi Katkı Ödülü verilecek. Son beş yıl içinde Antalya kıyılarında çekilmiş fotoğraf ve videolarla katılım sağlanabilecek. 19. UKSG Uluslararası Jüri Komitesi değerlendirmelerini iki aşamalı olarak online yapacak. Yarışma sonuçları 19 Mayıs 2020 saat 19.00'da ilan edilecek. Katılımın ücretsiz olduğu yarışmanın her kategorisinin birincisine 16-19 Mayıs 2021 tarihlerinde Kemer'de 5 günlük 2 kişilik tatil hediye edilecektir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow