hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de Cumhuriyet coşkusu

    Kemerde Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Kemer'de Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yılı dolayısıyla tören ve kutlamalar yapıldı.

    Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç'ın, protokolü kabulüyle başladı. Kaymakamlık makamında yapılan kabul törenine Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

    Cumhuriyet Bayramı programı daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle devam etti. Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Dayanç, törende yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet'in kolay kazanılmadığını belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde olmanın öneminden bahsetti. İçerideki ve dışarıdaki düşmanlara karşı her zaman bir ve güçlü olmak gerektiğinin altını çizen Kaymakam Dayanç, "Tıpkı, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da olduğu gibi birlik olmamız lazım. Biz millet olarak bir olduğumuz zaman dünya karşımıza çıksa bile yolumuza devam ederiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet'i ilelebet korumak bizim boynumuzun borcudur. Başta Atatürk olmak üzere, şehit silah arkadaşları ve kahraman Mehmetçiklere Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum" diye konuştu.

    Kaymakam Dayanç'ın konuşmasının ardından halk oyunları, mehter takımı gösterisi, şiirler ve kompozisyonlar okundu. Tören kapsamında daha sonra Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve Kemer Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, ilçede bulunan okulların geçiş töreninde öğretmen ve öğrencileri selamladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow