hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kemer'de yelkenler yeniden 'fora' dedi

    Kemerde yelkenler yeniden fora dedi
    expand

    Kemer'de yelkenler yeniden 'fora' dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde faaliyetlerine bir süre ara veren Kemer Belediye Spor Yat ve Yelken Kulübü yeni binasında tekrar çalışmalarına hız verdi ve ilk etkinliğini Akdeniz Yelken Kulübü ile gerçekleştirdi.
    1999 yılında kurulan Kemer Yat ve Yelken Kulübü, Antalya'da ilk defa açılan kurslarla birçok çocuğa yelkencilik eğitimleri verdi. Son zamanlarda faaliyetlerine ara veren kulübün ismi de Kemer Belediye Spor Yat ve Yelken Kulübü olarak değiştirildi. Kemer G-Marina'da yeni binasına taşınan kulüp hız verdiği faaliyetlerinde son olarak Akdeniz Yelken Kulübü'nün kampına ev sahipliği yaptı. 20-22 Ocak tarihlerinde yapılan organizasyona 25 sporcu ve 6 antrenör katılırken, öğrenciler kondisyon, teorik ders, deniz antrenmanı gibi derslerde eğitim aldı.
    Organizasyonun ardından yapılan sertifika törenine Kaymakam Murtaza Dayanç, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, KETOB Başkanı Şener Gürler, KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, G-Marina Genel Müdürü Levent Tokaç, Kemer Belediye Spor Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Nurettin Erhuy ve yönetim kurulu üyeleriyle öğrencilerin aileleri katıldı.
    Öğrencilere sertifikalarını protokol üyeleri verirken Kemer Belediye Spor Yat ve Yelken Kulübü Başkan Yardımcısı Dr. Orhan Yeşilli, "Kemer biliyorsunuz, Antalya bölgesinde özellikle en etkin denizcilik kulüplerinden bir tanesiydi ama zaman içerisinde biraz enerji kaybettik, biraz yorulduk. Belki bunların etkisiyle belki de yerel katkının çok istediğimiz seviyede olmaması nedeniyle bir süre ara verdik. Küçük bir kasabada, büyük bir şehirle rekabet etmek çok zor. Üye bulmakta zorlanıyoruz, destek bulmakta zorlanıyoruz. Bir dönem tabii ki faaliyetlerimize ara vermek durumunda kaldık. Fakat yelken kulübü üyelerinin büyük ısrarı, Kemer G-Marina'nın bu konudaki büyük desteğiyle tekrar başladık. Yine Antalya'da daha önce Kemer Yelken Kulübü tek kulüp olarak çalıştığımızda çocuklar kendi aralarında yarışıp, birbirlerini birinci seçip istedikleri müsabakaya giriyorlardı. Doğaldır ki sporda gelişmenin olabilmesi için rekabet ve çocuklar arasında da usulüne uygun keyifli bir mücadele olması gerekiyor. Bunu sağlamak açısından biz zaten Akdeniz Yelken Kulübü'nün kuruluşu gününden beri Antalya Yelken Kulübü'nde olduğu gibi, Alanya Yelken Kulübü'nde olduğu gibi hep destekledik. Sağ olsun onlar da kulübümüzün canlanması faaliyetlerini öne çıkarabilmek için kamplarını Kemer'de yapmaya karar verdiler" dedi.
    Kemer ev sahipliğinde 25 sporcuyla ve daha sonra da Yelken Federasyonu'nun D4, optimis ve lazer denilen küçük teknelerin antrenörlük eğitimlerini, eğitim temsilcisinin bu bölgede, Kemer'de yapılmasını tavsiye ettiğini ve onları da bölgede ağırladıklarını kayldeden Orhan Yeşilli, "Hava her ne kadar çocuklarımıza istediğimiz kadar müsaade etmemiş olsa da geçen yazın yaz okulundan yetişen çocuklar bile bu havada çıkıp Ayışığı Koyu'nda seyire başladı ama sert hava koşulları yarışı bitirmelerine müsaade etmedi. O yüzden de bir yarış sonucu vermedik ama hiç olmazsa yeni kursiyerlerimizi bu cesaretlerinden dolayı tebrik etmek istedik. Umuyoruz Antalya da, Kemer de denizcilik konusunda örnek olur. Bu desteklerle de tekrar eski konumumuza kavuşuruz. Hayalimiz bu. İsteğimiz Kemer'in gençlerinin denize dönük, deniz ahlakıyla disipliniyle yetişmiş dünyada bizim temsil edecek keyifli gençler yetiştirebilmek" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow