hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'de çifte açılış

    Kepezde çifte açılış
    expand

    Kepez'de çifte açılış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin Anadolu uygarlıklarının 84 eserinin yer aldığı MinyaTürk Açık Hava Müzesi ve Simülasyon(sanal gerçeklik) Merkezi törenle hizmete açıldı.

    Kepez Belediyesi'nin Anadolu uygarlıklarının 84 eserinin yer aldığı MinyaTürk Açık Hava Müzesi ve Simülasyon Merkezi düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılış törenine; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
    Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikasını hatıraları ile yaşatmak için ve geleceğe taşımak için çok büyük bir kararlılık gösterdiklerini Antalya'nın yaşam merkezi haline çevirdiklerini söyledi. Antalya'nı iki Menderes'ten çok büyük hizmetler gördüğünü belirten Tütüncü, "Birincisi Adnan Menderes'ti, diğer ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'dir. Adnan Menderes'in mirasını Antalya'ya bambaşka bir yaşam merkezi olarak dönüştürdük.
    Dokuma Fabrikası bilimsel araştırmaların, öğrencilerini bilimsel gelişimini sağlayacak en önemli merkez olacak. Dünya'nın bir çok yerinde o şehre gelen bilim merkezi çekim noktalarıdır. Turistler için de burası önemli bir çekim merkezi olacak. Antalya için çok önemli bir proje" dedi.
    SEMT MÜZESİ GELİYOR
    Dokumapark'ta çok güzel bir semt müzesini de yakında açacaklarını belirten Tütüncü, “Antalya'nın yakın tarihini dokunarak yaşayacaksınız. 2500 yıllık Antalya tarihinden kesitleri de bura görebileceksiniz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in desteği ile MinyaTürk Açık Hava Müzesi'ni açtıklarını kaydeden Başkan Tütüncü, "Konyaaltı Sahil Projesi çalışmalarına başladıklarında 'Minicity'nin nakli gündeme geldi. Biz de Dokuma'da yaşatalım ve güzelleştirelim diyerek, talepte bulunduk. Bu maketlerin tamamı DokumaParkta sergilenmek üzere hediye edildi. Onarılan ve yenileri eklenen maketler şimdi ise DokumaPark ta bambaşka cazibe merkezi oluyor. Büyükşehir Belediyemize ve başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    SİMÜLASYON MERKEZİ
    Diğer açılışın geçmiş dönemdeki vaatlerinden bir olan Simülasyon Merkezi olduğunu belirten Tütüncü, “Yan tarafa yeni bir müştemilat yaptık ve buraya bu merkezimizi kazandırdık. Burada Minyatür Türkiye parkı ile bütünleşecek filmler gösterilecek. Sanal bir gerçeklik sunan bu merkezde havadan Türkiye'ye gezinti yapacağız. Ziyaretçilere, Antalya'nın dört bir tarafını info merkez gibi tanıtacak gösterimler yapılacak. Ankara, İstanbul ve Bursa gibi tarihi ve turistlik şehirlerini gezebildiğiniz bir sanat gerçeklik ortamı armağan ediyoruz. Oyuncak Müzemizi bir yılda 500 bin ziyaretçi ağırladıysa, bugün açılışını yapacağımız Simülasyon Merkezi de hem eğitime hem de turizme katkı sağlayacak, önemli bir tesis olacak" diye konuştu.
    Kepez'e önemli yatırımlar yaptıklarını aktaran Hakan Tütüncü, "123 projemizi açıkladık. Bu projelerin içinde Dokuma'nın halen atıl olan, boşta olan kısımlarına serpiştirmek suretiyle çok farklı bir cazibeyi Antalya için burada oluşturacağız. DokumaPark'ta 6 müze ve 1 bilim müzesi yer alıyor. Ve bunlara sürekli de yenileri eklenecek. Yeni dönemde de Mendres Türel başkanımla el ele çok daha güzel işleri birlikte yapacağız. Bize verilen her bir oyu helal ettirmek için gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz" dedi.
    TÜREL: DOKUMAPARK HALKIN PARKI
    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de DokumaParkı sürekli açan kabak çiçeğine benzetti. Dokumapark'ın halkın parkı olduğunu ve halkın kullanımına sunulduğu için büyük takdir topladığını belirten Türel, Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür ederek konuşmasına devam etti. Türel, "Projelerin adını 'halk' koymakla olmuyor. Halka hizmet bizim anlayışımızda halka faydalı olan hizmettir. Antalya'nın trilyonlarını götürmeye çalıştılar, şimdi biz bunların mücadelesini veriyoruz. Bir zamanlar 'Halk kart' vardı. Onların 'halk kartı' birkaç yandaşı zengin edecek projelerden başka bir çalışma değildi. Antalya'yı o halk kart illetinden bizler kurtardık. Şimdi de adında halk, ama içinde halk olmayan projeleri paylaşıyorlar. Antalya'ya halk suyu geliyormuş. Bizim rakip göreve gelirse Antalyalılara piyasa şartlarından ucuz damacana suyu dağıtacakmış. Halkın suyu musluktan akan sudur. Bunlar göreve geldiklerinde halkın suyu musluk suyunu kirletecekler" dedi.
    BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI 77, KEPEZ'E 123 PROJE
    Menderes Türel, hafta sonu Kepezaltı-Santraldeki 3 bin 200 hak sahibine 6 binin üzerinde tapu dağıtılacağını söyledi. "Biz milletin mutluluğu ile mutlu oluyoruz. Birileri milletin mutluluğu ile mutsuz oluyor" diyen Türel, "Halkımıza sevinç yaşatmak istemiyorlar. Şimdi tapular dağıtılacak ya, Kepezaltı-Santralde kira yardımı kesilecek diyorlar. Kuyruklu yalan. Amaç yalan dolan halka o tapu sevincini yaşatmamak. Kendileri 2009'da çiklet tapusu dağıttılar. O mutluluğu biz size yaşatmayacağız. Birileri Büyükşehirde 77 projeyi zor bulmuş. Projelerin yarısı da benim projem. Benim Hakan başkanım, Kepez de 123 proje yapıyor. İşte! Vizyon farkı bu. Biz kazandıkça Antalya kazanıyor. Hakan başkan kazandıkça Kepez kazanıyor. 31 Mart'ta Hakan Tütüncü ile yola devam diyeceğiz" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından MinyaTürk Açık Hava Müzesi ve Simülasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow