hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'deki 167 camiye teknolojik temizlik

    Kepezdeki 167 camiye teknolojik temizlik
    expand

    Kepez'deki 167 camiye teknolojik temizlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA)- KEPEZ Belediyesi, 11 yıldır gerçekleştirdiği cami temizliğinde ileri teknolojiye geçti. Mobil halı yıkama makinesiyle camilerin halıları yerinde temizleniyor. Başkan Hakan Tütüncü, “Kepez'in camileri artık dünyanın en ileri teknolojileriyle temizleniyor" dedi.
    Kepez Belediyesi, vatandaşların ibadetlerini temiz bir ortamda yapabilmeleri amacıyla ilçesindeki camileri, 11 yıldır temizliyor. Kurulan cami temizliği ekibi, haftanın 6 günü ilçedeki 167 caminin iç mekân ve çevre temizliğini yapıyor. Kepez Belediyesi, bu hizmetini, Antalya Müftülüğü işbirliği ile diğer merkez ilçelerdeki camilerde de gerçekleştiriyor. Mobil halı yıkama makinesiyle, camilerin yerinden çıkarılması zor olan halıları yerinde yıkanarak, hijyenik hale getiriliyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, cami temizliği ekibinin, gezici halı yıkıma makinesiyle Esentepe Mahallesi'ndeki Selimiye Camii'nde yaptığı iç mekân temizliğini yerinde inceledi. Başkan Hakan Tütüncü, Antalya'da camileri temizlemek için ilk defa ekip kuran belediye olduklarını hatırlattı, "Bizden sonra da çeşitli belediyeler, cami temizlik ekipleri kurdular. Bundan mutluluk duyduk" dedi.
    Başkan Hakan Tütüncü, ilçedeki camilerin 11 yıldır temizliğini üstlendiklerini belirterek şöyle konuştu;
    "Şimdi cami temizliğinde ileri teknolojiye geçtik. Dünyada bilinen en ileri teknolojileri, hizmetlerimize entegre etmeye özen gösteriyoruz. Cami temizlik ekibimizin kullandığı mobil halı yıkama makinesi, şu an dünyanın gelmiş olduğu teknoloji seviyesinde en ileri düzeyde yıkama makinesidir. Mobil halı yıkama makinesiyle, camilerimizin halıları en güzel şekilde temizliyor ve hijyenik hale getiriyoruz. Dolayısıyla üç aylar boyunca yoğun olarak kullanılan, Ramazan ayında da dolup taşan camilerimizin çok daha hijyenik olsun istiyoruz. Hemşerilerimize temiz bir ortamda ibadet imkânı sunuyoruz."
    Başkan Tütüncü, bu hizmeti, İl Müftülüğü koordinasyonunda Antalya'nın diğer merkez ilçelerindeki camilere de gerçekleştirdiklerini belirtti.
    İleri teknoloji yerinde halı yıkama makinesi, sıcak su özelliği ile halıdaki kirleri söküyor ve yüksek emiş gücüyle kirli suyu vakumluyor. Yıkama sonrası tertemiz hale gelen halılar da 2 saat gibi bir sürede kuruyor. Ekipler ayrıca caminin çevresinin de temizliğini yapıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow