hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'den uluslararası mimarlık yarışması

    Kepezden uluslararası mimarlık yarışması
    expand

    Kepez'den uluslararası mimarlık yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'bilge mimar' Turgut Cansever hatırasına 2014'ten beri ulusal alanda düzenlediği Mimarlık Ödülleri, 2019'dan itibaren uluslararası nitelik kazanacak.

    Kepez Belediyesi'nin, Mimarlar Odası (MO) Antalya Şubesi'nin danışmanlığında 2014'ten beri gerçekleştirdiği Mimar Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri, bir belediyenin mimarlık alanında ödül vermesi adına ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Mimarlık çevrelerince de büyük takdir toplayan ve heyecan oluşturan Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri, 2019'dan itibaren uluslararası düzeyde yapılacak.

    Mimarlık yarışmasını Antalya'ya armağan eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmayı uluslararası boyuta taşıyacaklarını açıklamıştı. Bu kapsamda yarışmanın 'Uluslararası Mimar Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri' ismiyle düzenlenmesi için hazırlanan yönetmelik taslağı geçen aylarda Kepez Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

    Uluslararası Mimar Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri 2019'un işbirliği protokolu, Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında imzalandı. Belediyenin başkanlık toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde bir konuşma yapan Başkan Hakan Tütüncü, “4 yıldan beri düzenlediğimiz Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri, ilk defa bir belediyenin mimarlık alanında ödül vermesi adına ülkenin belediyecilik tarihine geçmiş oldu" dedi.

    ULUSALDAN ULUSLARARASINA

    Belediyecilerin, mühendislerin ve mimarların şehre yön verdiğini belirten Tütüncü, "Yarışmada artık bir sıçrama oluşturmalıyız dedik ve yarışmayı uluslararası boyutta düzenlemeye karar verdik. Bu kararı alırken, dünyanın dört bir yanındaki mimar ve mühendislerin eserlerinin Antalya'ya gelecek olmasının çok yerinde bir davranış olacağını düşündük" dedi. Tütüncü, 2019 yılından itibaren Mimar Turgut Cansever Mimarlık Ödülleri'nin uluslararası niteliğe kavuşacağını vurguladı.

    TARAFSIZLIK TEŞEKKÜRÜ

    Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Özge Köksal da açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

    “4 kez ulusal düzeyde gerçekleştirdiğimiz bu yarışma, uluslararası nitelik kazandı. Bu kapsamda uluslararası platformda da gerek Mimar Turgut Cansever'in gerekse Türk mimarlığının, Antalya'nın isminin geçmesi, tanınırlığının artması artı değerler çıkardığımız konulardır. Yarışmaya katılan eserlerin mimarlar tarafından tarafsız ve özgürce değerlendirilmesine yönelik bir ortamı sağladığı için de Kepez Belediyesine teşekkür ederiz. Yarışmanın sonuçlarını, 2019 Şubat'ta duyuracağız.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow