hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'e bir spor tesisi daha geliyor

    Kepeze bir spor tesisi daha geliyor
    expand

    Kepez'e bir spor tesisi daha geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle ilçeye spor tesisi kazandırıyor. Bakanlık, Kepez Belediyesi'nin Baraj Mahallesi'nde tahsis ettiği arsaya spor salonu inşa edecek.

    Kepez Belediyesi ilçenin 200 bini geçen genç nüfusunun spor yapabileceği alanları projelendirmeye ve hayata geçirmeye devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu kapsamda hem belediye eliyle hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla ilçeye spor tesisleri kazandırıyor. Gençlerin sporla birlikte gelişmesini temel belediyecilik ilkesi olarak kabul eden Başkan Tütüncü'nün talimatıyla ilçedeki 4 okulun bahçesine spor salonu, 11 mahalleye de semt spor sahası inşa edildi. Amatör spor kulüpleri için Varsak bölgesinde suni çim antrenman sahası inşa edilmişti.

    BAKANLIK-BELEDİYE İŞBİRLİĞİYLE İLÇEYE 4 TESİS

    Belediyenin arsa tahsisi, bakanlığın yatırımıyla ilçede gençlere yönelik üç tesisin yapımı geçtiğimiz yıllarda tamamlandı. Kültür Mahallesi'nde, Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Kuzeyyaka Mahallesi'nde sentetik çim futbol sahası ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde çok amaçlı spor salonu gençlerin hizmetine sunulmuştu. Bakanlık ve belediye arasındaki işbirliğinin neticesinde ilçeye bir spor tesisi daha geliyor. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Baraj Mahallesi'ndeki spor alanının, butik spor salonu yapılması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edilmesini talep etti. Belediye de mülkiyetindeki parseli, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 25 yıl süre ile tahsis etti. Tahsis, Kepez Belediye Meclisi'nin onayından da geçti. Bakanlık, tahsis edilen arsa üzerine çok amaçlı bir spor salonu inşa edecek. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri de, mimari projesi hazır olan spor salonunun inşasını, bu yıl içerisinde başlatmayı planladıklarını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow