hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in 401 milyon liralık bütçesi oy birliğiyle geçti

    Kepezin 401 milyon liralık bütçesi oy birliğiyle geçti
    expand

    Kepez'in 401 milyon liralık bütçesi oy birliğiyle geçti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin, 2021 yılı tahmini 401 milyon liralık bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Hakan Tütüncü, bütçenin yüzde 42'sini yatırıma ayırdıklarını söyledi.

    Kepez Belediye Meclisi'nin, Ekim ayı toplantısının 2. birleşimi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Hakan Tütüncü, 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise, 2021 yılı bütçesi ve performans programını sundu. Mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri, belediyenin 2021 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

    'BORÇSUZ BİR BELEDİYEYİZ'

    Daha sonra söz alan Başkan Hakan Tütüncü, belediyesinin 2021 yılı gelir ve gider tahmini bütçesiyle ilgili şunları söyledi:

    "401 milyon liralık bütçemizin yüzde 42'si yatırımlara ayrıldı. Ülkemizde bütçenin yüzde 30'undan fazlası yatırıma ayrılmış ise o bütçenin yatırım esaslı bir bütçe olduğu anlaşılır. Bütçemiz kelimenin tam anlamıyla yatırım öncelikli bir bütçedir. Yine aynı şekilde çok dikkat çeken hususlardan bir tanesi bütçemizin gider kalemleri arasında faiz giderleri bulunmamaktadır. Dolayısıyla borçsuz bir belediye olmamızın en önemli yanlarından birisidir."

    TOPLUMUN HER KESİMİNE HİZMET

    2021 mali yılına bakıldığında birçok alanda toplumun her kesimine yönelik yatırımların, hizmet ve çalışmaların olduğunu söyleyen Başkan Tütüncü, "Meclisimize hizmet dönemlerimdeki 11. bütçemizi sunduk. Bundan önceki bütçe dönemlerinde son derece başarılı isabet oranları ortaya koyduğumuz gibi 2021 bütçesinde de iyi bir isabet oranını yakalamayı temenni ediyorum. Neticede hepimiz biliyoruz ki, bütçeler hedeflerdir, neticeler ise kesin hesaplarda ortaya çıkar. Çok şükür, kesin hesaplarda da belediyemizi yüzde 100, hatta yüzde 100 oranını aşan başarıya taşıdık. İnanıyorum ki 2021 yılı Kepez Belediyesi için çok iyi geçecek. Öngörüleriniz oldukça sağlıklı, bundan önceki yıllarda olduğu gibi hep birlikte hemşehrilerimize hizmet edeceğiz" dedi.

    Başkan Tütüncü, iktidarı, muhalefetiyle tüm meclise teşekkür etti. Başkan Tütüncü, konuşmasının ardında Plan ve Bütçe Komisyonu'nun raporu doğrultusunda 2021 bütçesini kabulü yönünde oylamaya sundu. Meclis de 2021 bütçesini oybirliği ile kabul etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow