hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kepez'in kitap bağış kampanyasına rekor bağış

    Kepezin kitap bağış kampanyasına rekor bağış
    expand

    Kepez'in kitap bağış kampanyasına rekor bağış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı'na, Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nazif Demir de şahsi kütüphanesindeki 3 bin 500'den fazla kıymetli eseri bağışladı.

    Türkiye'deki en kapsamlı kitap bağışını, köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı için başlatan Kepez Belediyesi'nin bu projesine, Antalya'nın yanı sıra Türkiye'nin diğer illerinden de destek yağıyor. Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Nazif Demir, 3 bin 500'den fazla kıymetli eseri müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığına bağışladı. Öğretim Üyesi Demir, şahsi kütüphanesinin en seçkin eserlerini makamında ziyaret ettiği Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teslim etti.

    Cemil Meriç Kitaplığı'na bir rekor bağışın daha yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tütüncü, “Kitap bağış kampanyamız her geçen gün rekor boyutlara ulaşıyor. Yine bir rekor bağış yapıldı. Nazif Demir hocamıza çok teşekkür ediyorum. Onun hayatında biriktirdiği en önemli, en kıymetli manevi varlıklarından olan kütüphanesini Cemil Meriç kütüphanemize bağışlaması, armağan etmesi büyük bir sevinç vesilesi. Türkiye'deki en kapsamlı kitap kampanyasını başlatmış olmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz. Daha doğrusu kitap kurtlarının yaptığımız işe inanarak kütüphane projemizin ne kadar isabetli bir iş olduğunu bizzat görerek yaptıkları bu bağışlar, kampanyamızı Türkiye'nin rekor kitap bağışı haline dönüştürdü" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow