hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KONSEM'de yeni yıl kursları

    KONSEMde yeni yıl kursları
    expand

    KONSEM'de yeni yıl kursları

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi'nde (KONSEM) açılan meslek-sanat ve hobi kursları, 2 bin 921 kursiyerin katılımıyla devam ediyor.
    Konyaaltı Belediyesi, sanat ve mesleki eğitim kurslarına aralıksız devam ediyor. Doyran, Çakırlar, Gürsu, Uncalı, Toros ve Liman mahallelerinde yer alan kurs merkezlerinde 2 bin 921 öğrenci, sosyal-sanat ve mesleki alanda eğitim görüyor. Özellikle resim, ahşap, dikiş-nakış, el-ayak bakımı gibi el becerisi kurslarına büyük ilgi gösteren kursiyerler ortaya çıkardıkları eserlerle dikkat çekiyor.
    KONSEM'DE TÜRKÇE ÖĞRENİYORUM
    Yabancı uyruklu vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği KONSEM'de Rusya, Ukrayna, İran, Irak, Afganistan, Tacikistan gibi birçok ülke vatandaşı Türkçe kursuna katılıyor. Rus vatandaşı Maria Losveutova Türkçe konuşmayı kurs yardımıyla öğrendiğini, artık çok daha rahat iletişim kurabildiğini kaydetti.
    MESLEK EDİNİYORUM
    Kuaför kursunda yaklaşık 3 aydır eğitim gördüğünü dile getiren Selma Soy, bu kursa hobi olarak başladığını ve üç ay gibi kısa süre içinde hayal edemeyeceği bir noktaya geldiğini söyledi. Artık bir iş yeri açmayı ve evine destek olmayı istediğini dile getiren Selma Soy, Belediye Başkanı Semih Esen'e kendilerine bu fırsatı verdiği için teşekkür etti.
    7'DEN 70'E HERKES İÇİN KURS
    Belediye Başkanı Semih Esen ise KONSEM'de sanat ve mesleki bilgi edinmek isteyen 7'den 70'e herkesin kendine uygun bir kurs bulabildiğini söyledi. Bağlama, gitar, keman, cilt bakımı, halk oyunları, yağlı boya, pilates, dikiş-nakış ve ahşap süsleme gibi birçok farklı branşta kurs açtıklarını belirten Başkan Semih Esen, bu kurslara katılan bazı ev kadınlarının edindikleri becerilerle aile ekonomilerine de katkı sağladığına dikkati çekti. Yeni yılın ilk günlerinde öğrencilerin kurslara eksiksiz katılımlarını da takdirle karşıladığını ifade eden Semih Esen, Konyaaltı Belediyesi olarak bu kursları geliştirerek artıracaklarını bildirdi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow