hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konyaaltı Belediyesi, 'sağlık' için imza attı

    Konyaaltı Belediyesi, sağlık için imza attı
    expand

    Konyaaltı Belediyesi, 'sağlık' için imza attı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile vatandaşların kanser taramalarında farkındalığını artırmak ve sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 'Toplum Tabanlı Kanser Tarama İşbirliği Protokolü' yaptı.
    Geçen aylarda İlçe Tarım Müdürlüğü ile yaptığı protokol ile büyük ve küçükbaş hayvanlar için ücretsiz aşı programı başlatan Konyaaltı Belediyesi, şimdi de İlçe Sağlık Müdürlüğü ile kanser taramalarında farkındalığı artırmak ve vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 'Toplum Tabanlı Kanser Tarama İşbirliği Protokolü' yaptı.
    BU PROTOKOL, HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN
    Konuyla ilgili bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, belediyeciliğin sadece yol, kaldırım ya da park yapmaktan ibaret olmadığını belirterek, insanın doğumundan ölümüne kadar her alanda hizmet veren belediyelerin sosyal projelerle de halka dokunması gerektiğini kaydetti. Başkan Esen, "Belediyemiz ile İlçe Sağlık Müdürlüğümüz arasında imzalanan 'Toplum Tabanlı Kanser Tarama İşbirliği Protokolü' ile değerli hemşehrilerimizin kanser taramalarında farkındalığını artırmayı ve sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda özellikle kent merkezinden uzak mahallelerimizdeki kanser tarama hedef nüfusuna dahil olan hanım kardeşlerimizin Konyaaltı İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi'nde (SHM) taramalarının yapılabilmesi için ulaşımlarını sağlıyoruz. Amacımız sağlık alanında da hemşehrilerimizin en iyi hizmeti alabilmesidir" ifadelerini kullandı.
    SHM'YE ÜCRETSİZ TAŞINIYOR
    Yapılan protokol gereğince Konyaaltı Belediyesi kanser tarama programları, aşılama programı, florlama programları gibi koruyucu taramaların geniş tabana yayılabilmesi amacıyla vatandaşları SHM'ye ulaştırıyor. Gerekli hallerde sağlık personelinin halka ulaşımını sağlıyor. Bununla birlikte halkın bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin duyurulması için konuyla ilgili afiş, broşür ve billboard gibi materyallerle duyuru çalışması yapıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow