hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konyaaltı'nda okullar 'Nanofob' ile denzefekte ediliyor

    Konyaaltında okullar Nanofob ile denzefekte ediliyor
    expand

    Konyaaltı'nda okullar 'Nanofob' ile denzefekte ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) tarafından geliştirilen virüs, bakteri, mantar gibi mikro organizamalara karşı 7 güne kadar yüzde 99 oranında etkin koruma sağlayan 'Nanofob' isimli sıvı ile okullarda dezenfekte çalışması başlattı.

    Konyaaltı Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi tarafından geliştirilen ve yüzeylerdeki virüs, bakteri ve mantarlara karşı içeriğinde iyonik nano gümüş ile 7 güne kadar etkin koruma sağlayan 'Nanofob' isimli sıvı ile okullarda dezenfekte çalışması başlattı. Yüzeylerde 7 gün boyunca yüzde 99 oranında koruma sağlayan 'Nanofob' isimli sıvı dezenfektan ile bakteri, mantar ve virüsü tamamen bitirmeyi amaçlayan Konyaaltı Belediyesi, bu çalışmanın ilk uygulamasını, Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç ve ekibinin önderliğinde Konyaaltı Anadolu Lisesi'nde yaptı.

    7 GÜN BOYUNCA KORUMA

    Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Ertuğrul Arpaç, Doç. Dr. Esin Akarsu ve Doç. Dr. Murat Akarsu'nun yer aldığı ekiple birlikte geliştirilen 'Nanofob' isimli sıvı dezenfektan hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ömer Kesmez, "Ürünümüz iyonik nano gümüş içeriyor. İyonik gümüşle yüzeye gelen virüs, bakteri, mantar varsa onu yok ediyoruz. Geliştirdiğimiz çözelti, yüzeyde bir film tabaka oluşturuyor. Bu tabaka çevreye yayılan mantar, bakteri, virüsün tutunmasını engelliyor. Tutunması zor, tutunsa da yok edecek ajanımız iyonik gümüş" dedi. Doç. Dr. Kesmez, ürünün test edildiğini ve 7 gün etkili olduğunu söyledi.

    TÜRKİYE DE İLK

    Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu çalışma ile Türkiye'de özellikle okullarda pandemi endişesinin belki de ortadan kalkacağını söyledi. Bu denli önemli bir antiviralin ilk uygulayıcısı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Semih Esen, Konyaaltı Anadolu Lisesi'nde uygulamasını yaptıkları antiviral özellikli sıvı dezenfektanın beklenildiği gibi sonuç vermesi halinde ilçe genelinde tüm okullarda uygulamasını yapacaklarını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow