hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti, Ayasofya için lokma dağıttı

    AK Parti, Ayasofya için lokma dağıttı
    expand

    AK Parti, Ayasofya için lokma dağıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde, Ayasofya Camii'nin ibadete açılması dolayısıyla AK Parti tarafından cuma namazı çıkışında lokma dağıtıldı.

    86 yıl aradan sonra bugün kılınan cuma namazıyla ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin açılışı tüm yurtta olduğu gibi Korkuteli'de de sevinçle karşılandı. Ayasofya'nın cami olarak açılışı anısına AK Parti İlçe Başkanlığı ve Gençlik Kolları tarafından cuma namazı çıkışında 2 bin kişilik lokma dağıtıldı.

    Cumhuriyet Meydanı Çayırlı Camii yanında cuma namazı sonrası açıklamada bulunan AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Allah nasip etti bu günleri gördük. Bir asırdır müze olan, peygamber müjdeli komutan Fatih Sultan Mehmet'in emaneti, büyük fethin en büyük sembollerinden biri olan manevi mirasımız Ayasofya'da, 86 yıl sonra cemaatimizle beraber ibadetimizi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Şükürler olsun biz bu kutlu güne kavuşturana. Ecdadımızın emaneti Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun. 86 yıl sonra bizlere bu coşkuyu yaşatan, bu kutsal emanete ve daha nice emanetlerimize sahip çıkan liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu gün milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow