hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Korkuteli'de anıldı

    Atatürk Korkutelide anıldı
    expand

    Atatürk Korkuteli'de anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'nci yılında Korkuteli'de düzenlenen törenle anıldı.

    10 Kasım dolayısıyla ilk olarak Şehitlik Anıtı önünde anma programı yapıldı. Programa Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tolga Kınacı, kamu kurum ve kuruluş amirleri, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkân, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Protokol sırasına göre çelenk koyma töreninin ardından saat 09.05'te Ulu Önder Atatürk için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

    Çelenk koyma töreninin ardından Atatürk'ü anma programı Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti. Korkuteli protokolü anma programına eksiksiz katılırken, anma programı saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi Müdürü Süha Doğrul yaptı.

    Doğrul, Ulu Önder Atatürk'ün küçüklüğünden bu yana farklı bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, "Ulu Önder Atatürk savaş meydanlarında yenilmez lider, sosyal hayatta yenilikçi, siyasette eşi bulunmaz bir devlet adamı, Cumhuriyeti çocuklara ve gençlere emanet edecek kadar yüreği ve ufku geniş, pırıl pırıl Cumhuriyeti kuran ve kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren büyük bir önder. Ulu Önder'in mirasına sahip çıkacağız, aramızdan ayrılışının 82'nci yılında saygı ve hürmetle kendisini bir kez daha anıyorum" dedi.

    Konuşmanın ardından Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından Atatürk Oratoryosunun sunumu ile sona erdi.

    Tören sonrası Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'nci yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Anma programı ödül töreni sonrası sona erdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow