hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan İşlek'ten CHP'ye 'pazarcı' yanıtı

    Başkan İşlekten CHPye pazarcı yanıtı
    expand

    Başkan İşlek'ten CHP'ye 'pazarcı' yanıtı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve İl Başkanı Nusret Bayar'ın ilçedeki pazarcıların mağdur edildiğine dair söylemlerine sert yanıt verdi. Başkan İşlek, “Öyle bir hava oluştu ki sanki ben pazarcıyı istemiyorum, onları sokağa attım. Mecliste ret veren sizsiniz, engelleyen sizsiniz bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Ama hiç merak etmeyin, biz kışı geçiririz de yediğimiz ayazı unutmayız" dedi.

    Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev'in de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, 22 aylık çalışmasıyla ilgili bilgi verdi. Başkan İşlek, 22 ayda yaptığı hizmetleri açıkladıktan sonra, Akdeniz Üniversitesisi'nin, pazar yerinde can ve mal güvenliği olmadığına ilişkin raporuna dair bilgilendirme yaptı. Başkan Ömer İşlek, “Arasta bölgesinin içerisinde 2008 yılında 5.5 dönümlük alanda yapılmış kapalı bir pazar yerimiz var. Korkuteli Pazarcılar Odası Başkanı biz devralmadan önce belediyeye müracaat ederek, bu pazar yerinin güvenli olmadığını, sallandığını ve sorunları olduğunu belirtiyor. İmar müdürlüğümüz konuyu makama yazı yazıyor. Makam da Akdeniz Üniversitesi'nden bilirkişinin gelip inceleme yapmasını söylüyor. Bilirkişi incelemesinde alanın can ve mal güvenliği açısından riskli olduğuna kanaat getiriliyor. Bunun üzerine ben 8 kez buradaki pazarcılar odası ve yönetimiyle toplantı yaptım. Buradaki pazar yerinin riskli olduğunu ayrıca merkezi bir bölgede olduğu için trafik sorununa neden olduğunu belirttim" ifadelerini kullandı.

    'PAZARCI ESNAFIMIZI YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER'

    Pandemiden dolayı pazarcı esnafıyla bir araya gelemediğini ve projenin içeriği bazı siyasiler tarafından çarpıtıldığı için konunun büyüdüğünü dile getiren Başkan İşlek, “Türkiye'de olmayan bir proje teklif ettim. Tam kapalı, ısıtma, soğutmalı bir çalışmayı 3 ayda yapmayı teklif ettim. Ancak mart ayında pandemi girdi. Bu nedenle 264 pazarcıyı toplayarak projenin detaylarını anlatamadım. Bazı siyasetçiler de çok farklı anlatarak dedikodu yapmış. Ben de pandemiden dolayı anlatamadığım için pazarcı esnafımız, 'Eyvah yerlerimiz gidiyor. Korkuteli Belediyesi pazar yerlerimizi elimizden alıyor' diyerek, pazar yerinin taşınmaması adına doğal olarak imza attılar" diye konuştu.

    'MECLİSTE NEREDEYSE YALVARDIM'

    Temmuz ayında gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclisinde durumu detaylı bir şekilde anlatmasına karşın CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ret oyu verdiğini aktaran İşlek, “Korkuteli Belediyesi olarak alternatif yerimiz, yüzde 100'ü belediyeye ait 10.5 dönüm arazimiz var. İmar kanununa, genelgeye, mevzuata göre problem yokken temmuz ayında Büyükşehir Belediyesi'ne gittim. Daha öncesinde de Muhittin Böcek Başkanımıza defalarca telefonda anlattım. Alanı can ve mal güvenliği olmamasından dolayı yıkmak zorunda olduğumu söyledim. Burayı plan notuna kapalı pazar yeri olarak ilave etmek istedim. Korkuteli halkı da esnafı da boşuna zaman kaybetmesin, ben burayı yıkmak zorundayım dedim. Devamında ise mecliste neredeyse yalvardım. Can ve mal güvenliği olmadığını söylememe rağmen CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ret oyuyla Muhittin Başkanın da oy kullanmamasıyla teklifim meclisten geçmedi" şeklinde konuştu.

    'NİFAK TOHUMU EKTİLER'

    Alanın pazar yeri olarak değil de belediye hizmet binası olarak meclisten geçtiğine değinen Başkan İşlek, bu sefer de bazı siyasilerin pazarcı esnafına nifak tohumu ektiğini belirtti. İşlek, “CHP Milletvekili ve İl Başkanı buraya gelerek, pazar yerinin yıkımının hukuksuz olduğunu söylüyor. Meclise giden komisyon raporunda, 'Takdir meclisindir' dendi. Muhittin Başkanımızın rahatsızlığı sürecinde Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu ile görüştüm. Kendisine bu alanı yıkmak zorunda olduğumu söyledim. Daha önce pazar yeri olarak getirdim meclise reddedildi, o zaman bunu belediye hizmet binası olarak değiştirelim dedim. Arazi zaten belediyenin arazisi. Sonrasında ise bu teklif komisyona gitti. CHP ve İYİ Parti'nin de evet oyuyla oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste kabul edildi ancak sonrasında o siyaset yapan, orda burada 264 pazarcının içine nifak tohumu yapan kişiler pazarcı esnafının imzasını toplayarak oy birliğiyle geçmiş olan maddeye itiraz ettirdi" dedi.

    'YAPTIKLARI ASALETLİ BİR SİYASET DEĞİL'

    CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ile İl Başkanı Nusret Bayar'ın yaptıkları siyasetin asaletli olmadığına işaret eden Başkan İşlek, “Dedikodu, fitne ve fesatlarla beraber bir milletvekili ve il başkanı gelip buraya esnafın hiçbir şeyden haberi yok, esnaf istemiyor diyor. Diğer yandan da değişiklik isterler. Sonra kalkıp diyorlar ki biz esnafın yanındayız. Esnafla, vatandaşa bağları bir kelebeğin ömrü kadar. Ben bu kişilerin kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. İyi niyetli olsalardı bana sorarlardı. Biz bu konuyu konuşurduk. Öyle bir hava oluştu ki sanki ben pazarcıyı istemiyorum, onları sokağa attım. Mecliste ret veren sizsiniz, engelleyen sizsiniz bir de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Biz kışı geçiririz de yediğimiz ayazı unutmayız. Gerekenleri yapacağız" diye konuştu.

    'HODRİ MEYDAN'

    Bugüne kadar yapılan engellemeler nedeniyle pazarcı esnafı ve Korkutelililerin mağdur edildiğini söyleyen Başkan Ömer İşlek, “Bugün geldiğimiz noktada pazarcıyı ve 60 bin vatandaşı 8 aydır mağdur ettik. Kanuni haklarımızı vermediniz. Şimdi 2 alternatif var. Madem pazarcıyı çok düşünüyorsunuz ilk mecliste gidelim hep beraber belediye hizmet alanı askı sürecindeki itirazları Büyükşehir Belediyesi reddetsin. Biz söz verdiğimiz 90 günde yapacağımız pazar yerine başlayalım. Bu çile bitsin. Ya da pazarcılarımızın üstünü kapatılmasını istediği pazar yeri için oylama yapalım kabul etsinler. Hodri meydan. Pazarcının isteğini geçirelim Büyükşehirden ben de 4 ay içerisinde bitireyim" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow