hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jandarmadan kan bağışı

    Jandarmadan kan bağışı
    expand

    Jandarmadan kan bağışı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarma personeli Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.

    Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi tarafından Korkuteli'de kan bağış kampanyası başlatıldı. Kampanyaya İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli rütbeli personel, erbaş ve erler de katılarak, kan bağışında bulundu.

    Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi doktoru Tamer Eser, iş yoğunluklarına rağmen kampanyaya destek veren jandarma personeline teşekkür etti. Bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin hayatının kurtarılabileceğini belirten Tamer Eser, tüm vatandaşları kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı.

    18- 65 yaş arası sağlıklı herkesin kan bağışında bulunabildiğini hatırlatan Eser, "Kan ihtiyacı olduğunda telaşla kan aramak yerine Türk Kızılayı'na düzenli kan bağışında bulunulursa hastaların kan ihtiyacı daha rahat karşılanabilir. Kan kaynağı sadece insan olan bir tedavi aracıdır ve bağışçılardan temin edilmesinden başka alternatifi yoktur. Bu nedenle de kan bağışı büyük önem taşıyor. 18- 65 yaş arası sağlıklı her birey kan bağışında bulunabilir. Yanlış bilinenin aksine birçok hastalık ve ilaç kan bağışına engel değil. Bağışlanan 1 ünite kanla 3 kişinin hayatı kurtarılır. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow