hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'de 23 Nisan hazırlığı

    Korkutelide 23 Nisan hazırlığı
    expand

    Korkuteli'de 23 Nisan hazırlığı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde çocuklar ve aileleri 23 Nisan'ı kutlamak için evlerini süsledi.

    Ulusal egemenliğin ilan edilişinin 100'üncü yılında kutlamalar, koronavirüs salgını sebebiyle meydanlar yerine evlerin balkonlarında olacak. İlçe halkı koronavirüs tedbirleri kapsamında 'evde kal' çağrısına uyarak 23 Nisan'ı evlerden kutlamak için hazırlık yaptı. Binalarını ve odalarını Türk bayrakları ve afişlerle donatan vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar da evlerini, balkon ve pencereleri kendi hazırladıkları afişler, bayraklar ve görsellerle süsledi.

    Koronavirüs salgını yüzünden bu yıl ilk kez herkesin 23 Nisan Bayramı'nı kendi evinde kutlayacağını söyleyen Kaymakam Ömer Çimşit, "Sağlığımız için evlerimizde kalmayı tercih edeceğiz. Bu yıl her zamanki coşkuyu kaybetmeden, evlerimizin balkonundan katılacağız" dedi.

    Herkesi şimdiden balkonlarını süslemeye ve bayraklarını asmaya çağıran Kaymakam Ömer Çimşit, "100'üncü yıla yakışır şekilde ama içinde bulunduğumuz şartlara uygun olarak bayramımızı kutlayacağız. Özellikle çocuklarımızın, evlerinin balkonlarını şimdiden süslemelerini istiyoruz. Onlara bu konuda yardımcı olmak için de Korkuteli Belediyesi bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. Bizler her şartta Cumhuriyetimize ve egemenliğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow