hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Korkuteli'nde ilk ders zili çaldı

    Korkutelinde ilk ders zili çaldı
    expand

    Korkuteli'nde ilk ders zili çaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde pandemi tedbirleri kapsamında başlatılan yüz yüze eğitimin ilk gününde, okul öncesi ve 1'inci sınıfta toplam 1071 öğrenci ders başı yaptı.

    Türkiye genelinde okullar bugün çalan ilk ders ziliyle açıldı. Korkuteli'de de yüz yüze eğitimin ilk günü yoğun tedbirler altında başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren aileler çocuklarıyla beraber okulun yolunu tuttu. Öğrenciler okul heyecanıyla bahçeye alınmayı bekledi. Veliler okul çantalarına defter ve kitap harici maske, kolonya ve dezenfektan koydukları çocuklarını derse uğurladı. Bahçe kapısından içeri alınan öğrenciler fiziksel mesafeli bir şekilde sıraya girerek saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Tedbirlerin üst seviyede alındığı Yaşar-Sadi Tekin İlkokulu, Osman Önal İlkokulu, Fikriye Ramazan Yalçın İlkokulu, Yaşar Yalçın İlkokulu ve Alaaddin İlkokulu ile Nadide- Ahmet Balaban Anaokulu'nda öğrenciler diğer arkadaşlarıyla birlikte tek sıra halinde okula alındı. Okul yönetimi tarafından tedbirlere uyulması yönünde sıkça anonslar da yapıldı.

    Korkuteli Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, 2020- 2021 eğitim öğretim dönemi başladığı okulları ziyaret ederek, öğrencilerle görüştü.

    'MUTLUYUZ AMA TEDİRGİNİZ'

    Çocuğunu anaokuluna getiren veliler ise hem tedirgin olduklarını hem de mutlu olduklarını belirterek, "Bakalım zaman gösterecek. 3 haftalık süreç var. Nasıl bir eğitim olacağı o zaman belli olacak bekliyoruz" dediler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow