hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrencilere trafik dedektifleri projesi anlatıldı

    Öğrencilere trafik dedektifleri projesi anlatıldı
    expand

    Öğrencilere trafik dedektifleri projesi anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ İlçe Emniyet Müdürlüğünce, Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine eğitim verildi.

    Zeynep- Mustafa Kemer Ortaokulu'nda, trafik bilincini oluşturmak amacıyla verilen eğitimlerde öğrencilere, trafik ışığı, işaret ve levhaları, yaya yolları, öğrenci servislerini kullanma, emniyet kemeri konularında bilgi verildi. 'Trafik Dedektifleri Projesi'yle geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmek hedefleniyor. Proje ile trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı çözüm öngörülüyor.

    Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğünce, İlçede Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında toplam 16 okulda 1000 öğrenciye ders verilmesi hedefleniyor. İlkokul, ortaokul, lise çağındaki öğrencilere, trafikle ilgili kurallar, servis, kask, yaya geçişi, ışıklar, emniyet kemeri, motosiklet- bisiklet kullanımı ile ilgili bilgi verildi.

    Trafik polisi Mahmut Işık, çocuklara trafik kurallarını küçük yaşta aşılamayı, trafik kullarına uyan bilinçli birey yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:

    "Çocuklarımızın geleceği, hepimizin geleceğidir. Proje trafik içindeki en savunmasız grup olan çocuklarımızı bilinçlendirmek ve onlara daha güvenli trafik ortamı sağlanması konusunda. Bu kapsamda ilköğretim öğrencilerine kavşaklarda ve karayolunda yaya geçiş kuralları, araçlarda emniyet kemeri kullanımı, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, traktör ve kamyonet kasalarında yolculuk, bisiklet binme kuralları konulu bilgilendirmeler devam edecek. Şu an Zeynep- Mustafa Kemer Ortaokulunda gerçekleştirdik ve 20 okulumuzda bu eğitimler devam edecek."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow