hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık personeline işaret dili sertifikası

    Sağlık personeline işaret dili sertifikası
    expand

    Sağlık personeline işaret dili sertifikası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Devlet Hastanesi'nde işaret dili eğitimi alan 40 personele sertifikaları verildi.
    Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'nın imzaladığı protokol gereği Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi tarafından Korkuteli Devlet Hastanesi çalışanlarına yönelik düzenlenen Türk işaret dili kursu mezunlarının sertifika programı hastanenin konferans salonunda yapıldı. 120 saat süren, usta öğreticiliğini Leyla Tokmak'ın yaptığı ve 40 kursiyerin katıldığı Türk işaret dili kursunun sertifika törenine Başhekim Op. Dr. Nihat Ateş, başhekim yardımcıları Aydın Yörük ile Günnur Bilgin, İdari ve Mali İşler Müdürü Resul Arıtürk, Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan ve hastane yönetimiyle çalışanlar katıldı.
    Başhekim Op. Dr. Nihat Ateş, "Türkiye'de çok net olmamakla beraber her 100 kişiden 1 veya 2'sinin işaret veya konuşma engelli olduğu, bu konuda da kamu kuruluşlarında, özellikle kamu hastanelerinde hasta olarak başvurdukları zaman tedavilerinin tam olarak yapılamaması durumları vardı. Personellerimizin işaret dilini öğrenip, engelli kardeşlerimizin hastanelere başvurduğu zaman en iyi hizmeti alması fırsatı takdire şayan bir durumdur. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı'nın imzaladığı protokol gereği personellerimize işaret dili eğitimlerini aldırdık. 2 grup halinde toplam 40 kişi katıldı ve sertifika almaya hak kazandı. Kursa katılan ve sertifika almaya hak kazanan tüm personelimize teşekkür ediyorum" dedi.
    Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan da "Açılmasını düşündüğünüz her türlü kurs için bizler hazırız. Yeter ki siz kurs talep ediniz" diye konuştu.
    Program sonunda MEB onaylı işaret dili eğitimi sertifikaları çalışanlara takdim edildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow