hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sert: DİTAP ile sektör kazançlı çıkacak

    Sert: DİTAP ile sektör kazançlı çıkacak
    expand

    Sert: DİTAP ile sektör kazançlı çıkacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, Tarım ve Orman Bakanlığı liderliğinde yürütülen Dijital Tarım Pazarı projesi (DİTAP) ile tarımda dijitalleşme adına önemli bir adım atıldığını, bu platform sayesinde üretici, tüketici ve sektörün tamamının kazançlı çıkacağını söyledi.
    Tarım ve Orman Bakanlığı liderliğinde DİTAP projesi hayata geçirildi. Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, proje ile tarımda dijitalleşme adına önemli bir adım atıldığını, bu platform sayesinde üretici, tüketici ve sektörün tamamının kazançlı çıkacağını belirtti. Türkiye'nin güçlü alt yapısı sayesinde Covid-19 salgınına karşı dünyaya örnek bir mücadele gösterdiğini aktaran Sert, bu süreçte tarım ve gıda sektörünün kapasitesini artırarak, üretime devam eden tek sektör olduğunu vurguladı.
    Selda Sert, "Tarım ve Orman Bakanlığımızca tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje hayata geçmiş; çiftçimizin alın teri ve bin bir emekle ürettiği ürünler, DİTAP sayesinde değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticilerle artık bu online platform üzerinden buluşabilecek duruma gelmiştir. Söz konusu projeyle hem üretici hem tüketici kazanacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığımızca hayata geçirilen bu proje ile üreticilerimiz DİTAP sistemine kaydolarak ürünlerini dijital ortamda pazarlama imkanına sahip olacak; böylece o ürünü almak isteyen tüm alıcılar o ürünü istedikleri il ve ilçeden alma; kendilerine uzak da olsa oradaki üreticilerle irtibata geçme imkanına sahip olabilecek" dedi.
    DİTAP desteğine ilişkin 5 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 3190 sayılı Cumhurbaşkanı kararı olduğunu hatırlatan Selda Sert, "Buna istinaden; 2020 yılında yapılacak desteklemelere ilişkin 'Bakanlıkça belirlenen hayvansal ürünlerin DİTAP üzerinden doğrudan veya üyesi olduğu üretici/yetiştirici örgütü üzerinden pazarlayan üreticilere ve besilik hayvanını bu platform üzerinden temin eden yetiştiricilere bakanlıkça belirlenen dönem birim fiyat ve kriterler üzerinden destek ödenir' hükmü yer almaktadır. DİTAP sistemine hem zirai hem de hayvansal üretim yapan üreticilerimiz/üretici-yetiştirici örgütlerimizle alım yapmak isteyen firma ve tüzel kişiliklerin kaydolması mümkündür. Bu imkanlardan yararlanabilmek için www.ditap.gov.tr adresine kayıt olmak gerekmektedir. Sisteme kaydolmak isteyen üreticilerimizin e-devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir. Üreticilerimiz e-devlet şifreleri ile kendileri sisteme kaydolabilecekleri gibi kayıt işlemleri Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılıyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow