hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı Korkuteli'de

    Vali Yazıcı Korkutelide
    expand

    Vali Yazıcı Korkuteli'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli'nde bir dizi ziyaretlerde bulundu ve ilçe hakkında bilgi aldı.

    Vali Ersin Yazıcı, ziyaretleri kapsamında Korkuteli ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Yazıcı, ilk olarak Korkuteli Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Ömer Çimşit ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Öğrenciler Vali Yazıcı'ya çiçek takdim etti. Vali Yazıcı, Kaymakam Ömer Çimşit'i makamında ziyaret ederek ilçe hakkında brifing aldı. Ziyaret sonrası Kaymakam Ömer Çimşit, Vali Yazıcı'ya ziyaret anısına plaket takdim etti.

    Vali Yazıcı daha sonra Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda daire müdürleriyle bir araya geldi. Toplantıda Korkuteli'nin ekonomisi, sosyo- kültürel yapısı, eğitim alt yapısı, sorunları ve pandemi sürecinde yürütülen tedbirler konuşuldu.

    Vali Yazıcı, daha sonra Kaymakam Ömer Çimşit ile birlikte Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'i makamında ziyaret etti. Vali Yazıcı, Belediye Başkanı İşlek'ten Korkuteli'ndeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan İşlek, ziyaret anısına Vali Yazıcı'ya Kuranı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

    Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli Organize Mermer İhtisas Sanayi Bölgesi arazisinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ile birlikte incelemede bulundu. Vali Yazıcı, Korkuteli'ne ve bütün bölgeye büyük ivme kazandıracak, ihracatta katma değer yaratacak ve istihdama katkı sağlayacak proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

    Korkuteli'ndeki programına devam eden Vali Ersin Yazıcı, ilçe esnafını ziyaret etti. Esnafa hayırlı işler dileyen Vali Yazıcı, pandemi sürecinde esnafın uyması gereken kuralları hatırlattı.

    Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli'de, yapımı sona eren ve kısa sürede açılışı yapılacak Sultan- Ahmet Aydın Gençlik Merkezi'nde incelemede bulundu. 5 kat inşa edilen gençlik merkezini gezen Vali Yazıcı, burada İlçe Müftüsü Selim Yazıcı'dan bilgi aldı.

    Vali Ersin Yazıcı, Korkuteli Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Altuncan Hatun Kadın Merkezi'ni ziyaret etti. Vali Yazıcı, Korkuteli'nin en önemli vakfı, Korkuteli Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın kurucularından olan ve Korkuteli'nde eğitim alanında sayısız eserler kazandıran hayırsever Arif Cebeci'yi iş yerinde ziyaret etti.

    Vali Ersin Yazıcı, Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek ile birlikte Şehit Tuncay Arslan'ın ailesini ziyaret etti. Şehidin anne ve babasıyla sohbet eden Vali Yazıcı, şehit ailesine Türk bayrağı işlenmiş bir tablo hediye etti.

    Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, ilçede faaliyet gösteren çeşitli firmalara ve hayırseverlere de ziyaretlerde bulundu.

    Vali Yazıcı, Korkuteli Seyirpark'ta, pandemi tedbirleri çerçevesinde düzenlenen Batı Antalya Esnaf Odaları Başkanları toplantısına katıldı. Vali Ersin Yazıcı'nın başkanlık ettiği toplantıya, Korkuteli Kaymakamı Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, batı Antalya esnaf odaları başkanları katıldı. Vali Yazıcı, esnafların devlet ve toplum hayatındaki yerinin ve etkisinin ne derece önemli olduğunun farkında olduklarını belirterek, esnaf odaları başkanlarından okullara giderek öğrencilere rol model olmalarını, zanaatkarlığın güzel kazanımlarını anlatmalarını istedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow