hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Yazıcı Korkuteli'nde

    Vali Yazıcı Korkutelinde
    expand

    Vali Yazıcı Korkuteli'nde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Korkuteli ilçesine çalışma ziyaretinde bulundu.
    Kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Yazıcı, ilçe hakkında bilgi aldı. Vali Yazıcı daha sonra Şehit Yasin Naci Ağaroğlu İHL Konferans Salonu'nda düzenlenen Korkuteli Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. Korkuteli'nin eğitim alt yapısı, ekonomisi, sosyo-kültürel yapısı, ve pandemi sürecinde alınan tedbirler hakkında bilgiler verilen Vali Yazıcı, “Devletin memuru olarak, devletin itibarını sarsacak her türlü tavır ve davranıştan itina ile kaçınalım. Vatandaşa en iyi hizmeti vermekle mükellef olduğumuzu unutmayalım. Verdiğiniz hizmetleri ölçmek için vatandaşa yönelik memnuniyet anketleri düzenleyin. Verdiğiniz hizmetlerin ölçütü olacak bu anketler sizin öz değerlendirmenizdir. Ölçülmeyen başarı, başarı değildir. Hizmetlerinizi ölçüp, değerlendiriniz" dedi.
    Vali Ersin Yazıcı, pandemi ile mücadele sürecinde, Korkuteli' nde görev yapan tüm kurum müdürlerine büyük görev düştüğünü ve vatandaşlara örnek olacak şekilde davranış sergilemelerini istediğini vurguladı. Vali Yazıcı, “Vatandaşların sizlerin örnek davranışlarını görmeye ihtiyacı var. Bu ilçenin müdürleri olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, örnek olmalısınız" ifadelerini kullandı.
    Vali Yazıcı Korkuteli'ne ve tüm bölgeye büyük ivme kazandıracak proje ve yatırımlarla tarımda ve sanayide büyük adımlar atıldığını belirtti. Bu yatırımlar sayesinde de hızla büyümekte ve gelişmekte olan Korkuteli'nin çehresinin yakın zamanda değişeceğine inandığını ifade eden Vali Yazıcı, “Hepimizin göstereceği gayret ve hizmet anlayışı bu değişime büyük katkı sağlayacaktır. Sonuç odaklı ve özveriyle çalışarak, sahip olduğumuz itibarı layıkıyla temsil etmeliyiz" şeklinde konuştu.
    BELEDİYE BAŞKANI İŞLEK'E ZİYARET
    Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet daha sonra Korkuteli Belediyesi'ne geçerek Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek'ten belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.
    Korkuteli Organize Mermer İhtisas Sanayi Bölgesi arazisindeki incelemelere de katılan Vali Yazıcı Korkuteli'nde istihdama katkı sağlayacak projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 
    Bölge halkına hizmet veren ve günde 200 kadının kurslarına katıldığı Altuncan Hatun Kadın Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, kadınların aktif olarak katıldığı kurslar hakkında bilgi alarak kursiyerlerin ders aldıkları sınıfları inceledi.
    Vali Ersin Yazıcı, Şırnak'ta 2016 yılında patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın ailesini ziyaret etti. Ailesine başsağlığı dileyen Yazıcı, her türlü sıkıntılarında yanlarında olacaklarını ifade etti.
    Vali Ersin Yazıcı, 30 yılı aşkın bir süredir tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren ikisi yurt dışında beşi Türkiye'de olmak üzere 7 araştırma ve üretim istasyonuna sahip olan, 3800 dekar arazi 1800 dekar modern seraya sahip Yüksel Tohum Üretim ve Araştırma Tesisi'ni ziyaret etti. Vali Yazıcı yönetim kurulu üyesi Ali Yüksel'den yerli tohum ve sektörün hedefleri hakkında bilgi aldı. 
    Vali Yazıcı, Türkiye'nin mantar vadisi olarak bilinen ilçede SMS Ersanlar Mantar Kompost-Paketleme-Üretim Tesisi'ni ziyaret etti. Vali Yazıcı firma sahibi Sabahattin Ersan'dan kültür mantarı üretimi hakkında bilgi aldı.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow