hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Korona' hatırası halı

    Korona hatırası halı
    expand

    'Korona' hatırası halı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi (SUKOOP) üyesi kadınlar, 'Evde Kal' sloganına uyup evlerinde 'Koronavirüse Karşı Sanat Eylemi' adlı sanat çalıştayı başlattı. Kadınlar, rengarenk kumaşlardan oluşan 48 parçalı bir eser ortaya çıkardı.

    Ebru sanatçısı ve SUKOOP Başkanı Mukadder Kavas, korona salgını nedeniyle evlere kapanan kooperatif üyesi kadın sanatçıların 'Koronavirüse Karşı Sanat Eylemi Çalıştayı' projesini hayata geçirdiğini, evlerde boş vakitlerin sanat üretimi yapılarak değerlendirildiğini belirtti.

    'KORONA'YA KARŞI ÇALIŞTILAR'

    Korona salgını tehlikesi sürerken sanatçılar olarak 'Evde Kal' sloganına uyduklarını ve sanat çalışmalarını evlerine taşıdıklarını aktaran Kavas, "Sosyal medya üzerinden haberleştik, evlerde kullanılmayan kumaşların, giysilerin değerlendirilmesi için bir proje başlattık. Herkes evinde kumaşları 40x4 cm ebatlarında kesip, üst üste 6 kat birleştirdi, ortasına düğme koydu. Üst katlardaki kumaşlara dairesel veya düz kesikler yapılarak saçaklama tekniği uygulandı. Bu kesikler, kumaşlar yıkanınca püskülleşiyor, göze hoş gelen bir görüntü ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

    AÇIK ARTIRMAYLA SATILACAK

    Antalya'da normalleşme başlayınca evlerde 6 kat hazırlanan ve toplam 48 parçadan oluşan karemsi kumaşların kooperatif merkezinde bir araya getirilip birleştirildiğini kaydeden Kavas, yer, duvar halısı ya da yatak örtüsü olarak kullanılabilecek özellikte 6 metrekarelik dekoratif bir eser ortaya çıktığını söyledi. Sanatçı Mukadder Kavas, birleştirilerek bütünleştirilen kumaş parçaları üzerinde bazı küçük işlemler yapılacağını, daha sonra da açık artırmayla satışa sunulacağını kaydetti.

    EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

    Göz kamaştıran dekoratif çalışmanın satışından elde edilecek gelirin büyük kısmının otizmli bireylerin eğitim gördüğü merkeze bağışlanacağını ifade eden Mukadder Kavas, "Koronalı günlerde ürettiğimiz bu sanat eserinde eski kumaş ve giysiler değerlendirilmiş oldu. Koronavirüse karşı da kararlı çalışmış olduk" dedi. Kavas, emeği geçen sanatçılara teşekkür etti.

    PROJEYE KATKI SAĞLADILAR

    Evlerde başlatılan sanat çalıştayına farklı sanat dallarında uğraş veren Mukadder Kavas, Sevgi Özkıran, Zuhal Coşkun, Serap Özer, Tülin Öztürk, Esra Vural, Emine Acar, Nesrin Ak, Berrin Ayvacıoğlu, Emel Küçükşenlik, Suna Kandemir, Reyhan Okan kumaşlarıyla, emekleriyle katkıda bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow