hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleceğin ressamlarını yetiştiriyorlar

    Geleceğin ressamlarını yetiştiriyorlar
    expand

    Geleceğin ressamlarını yetiştiriyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA'da emekli Gülten ve Mehmet Gökkaya çifti kurdukları sanat evinde geleceğin ressamlarını yetiştiriyor.

    Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi emekli Gülten ve Mehmet Gökkaya, Kumluca'da aktif çalışmalarına devam ediyor. Kumluca'da çeşitli sergiler ve sanat etkinliklerine katılan çift kurdukları sanat evinde de ilköğretim çağından yetişkinlere, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne hazırlanan öğrencilerle hobi çalışması yapmak isteyenlere kurs vererek, geleceğin ressamlarını yetiştiriyor.

    Mehmet Gökkaya, "Resme yeteneğimi ilkokul yıllarında fark ettim. Resim öğretmeni meslektaşımın teşvikiyle ve uğraşlarıyla resim alanında ilerledim. Çeşitli resim sergilerine katıldım. Ressamlarla tanışarak bilgileri ve deneyimlerinden faydalanarak kendimi geliştirdim. Zor bir dönemimde resme yoğunlaştım. Yıllarca yapılacak resimleri bir yıl içerisinde yaptım. Resim ya da farklı bir sanat uğraşı insanlara yaşadığını hissettiriyor. Yaşamış olduğumuz zor dönemlerde resim yapmak vücudu rahatlatıyor. Motivasyonu artırıp bireylerin psikolojik olarak rahatlamasını sağlıyor. Resim insanlara mesaj vermelidir. Bireylerin günlük hayatta göremediği bir ayrıntıyı resim aracılığı ile fark ettirip bilgilenmesi sağlanabilir" dedi.

    Gülten Gökkaya da "Emekli olduktan sonra eşimle atölyemizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Resme ilgisi olan gençlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Geleceğin ressamlarını yetiştiriyoruz. Alanında uzman kişi tarafından motive edilmek kişinin ilerlemesine, basamaklar atlaması ve başarmasına katkı sağlıyor. Herkeste resim ya da her alanda yetenek var. Yeter ki sevdirilsin. Önyargılı yaklaşılmaması gerekiyor. Resim yaşam tarzım. Öğrenciliğimde atölyede tutkuyla çalışırdım. Atölye benim mekanımdı. Resim yapmayı iş olarak görmüyorum. Bir şeylerle uğraşmak zihnimi dinlendiriyor ve tazeliyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow