hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Küçük mucitlerden KUTSO'ya ziyaret

    Küçük mucitlerden KUTSOya ziyaret
    expand

    Küçük mucitlerden KUTSO'ya ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KUTSO) desteği ile kodlama yarışmalarına katılan küçük mucitler, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay'ı ziyaret ederek, yarışma ve kazandıkları ödüller hakkında bilgi verdi.

    Eğitmen Funda Ateş tarafından yarışmalara hazırlanan çocuklar, 2019-2020 Sezonu Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League Jr. Fuarlarına 'BOOMTOWN BUILD: Yeni Şehrin Mühendisleri' temalı projeleri ile katıldı. İki takım halinde yarışmaya katılan ekipten Kod Adı Kumlucalı Takımı, 'Yenilikçi Kaşifler Ödülü' kazandı.

    Yarışmaya Batı Antalya'dan katılan tek takım olan Kod Adı Kumlucalı Takımı'ndan Hüseyin Burak Ateş, Ünsal Emir Çetin, Ramazan Yiğit Yeşiloğlu, Mehmet Atay Acarsile Kod Adı Orion Takımı'ndan Emir Kağan Atalay, Ata Aslan Günay, Zülal Diken, Mete Özbey'i tebrik eden Günay, dünyanın geleceğini kodlama bilen gençlerin belirleyeceğini söyledi. Günay, "Yazılım firmalarının ve sosyal medya uygulamalarının dünyayı nasıl yönlendirdiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Ülkemizin kodlama bilen ve analitik düşünebilen, kendini yetiştirmiş gençlere ihtiyacı var. KUTSO olarak Batı Antalya'da bu alanda çalışma yapan gençlere imkanımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

    Başkan Günay, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow