hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da Cumhuriyet Bayramı kutlandı

    Kumlucada Cumhuriyet Bayramı kutlandı
    expand

    Kumluca'da Cumhuriyet Bayramı kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
    Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından günün önemini anlatan konuşma yapmak için Kaymakam Uğur Kolsuz kürsüye geldi.
    Kaymakam Uğur Kolsuz, "Cumhuriyet, Anadolu'da boğulmak istenen Türk'ün canı ve kanıyla vatanını kurtarması sonucu, büyük atamızın bizlere armağan ettiği Türkiye Devletinin yeniden doğuşunu varlığının bağımsızlığının timsalidir. Türk Milletine sunulmuş büyük bir armağandır. Türk Milleti, Cumhuriyete kolay ulaşamadı. Yönetim biçimi meşrutiyetti. Vatanın her tarafı işgal edilmişti. Birçok şehrimiz yabancı işgalcilerin yönetiminde bulunuyordu. Hatta bazı şehirlerimizde yöneticiler işgalciler tarafından atanmıştı. İşte bu şartlar altında büyük önder, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Türk Milleti önce Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı ile yedi düvele karşı vatanımızı işgalden kurtardı. Sonra da Türk Milletine Cumhuriyeti armağan etti. Cumhuriyet bir yönetim biçimidir. Cumhurun yani halkın yönetime katılmasıdır. Tarih boyunca devletler ve milletler birçok yönetim biçimi ile yönetilmişlerdir. Ancak insan onuruna yaraşan en iyi yönetim biçimi Cumhuriyettir" dedi.
    Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okundu. Daha sonra daha önceden düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon, resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş tarafından ödülleri verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow