hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumluca'da festival hazırlık toplantısı

    Kumlucada festival hazırlık toplantısı
    expand

    Kumluca'da festival hazırlık toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenecek Tarım ve Seracılık Festivali için hazırlık toplantısı yapıldı.

    Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve belediye personelinin katıldığı toplantıda festival öncesi yapılacak hazırlıklar ele alındı. Bu yıl festival öncesi halkın görüşleri de alınarak etkinlikler gerçekleştirilecek. Her yıl olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak festival için bir de toplumun değişik kesimlerinden oluşan gönüllüler komitesi de görev yapacak. Festivalde Yörük obaları kurulacak, Yörük göçü korteji, kadınlar günü düzenlenecek ve yağlı pehlivan güreşleri yapılacak. Festivalin müzik eğlence bölümünde ünlü sanatçılar sahneye çıkacak. Ünlü konukların da festival içinde yer alması planlanıyor.

    Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Yörük obalarının kurulmasında ve Yörük göçünde geçen yıllarda sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Festival çarşını kurduğumuz alanda yerli esnafımızın daha az etkilenmesini sağlamak amacıyla değişiklik yapacağız. Sade bir Yörük obası ve Yörük göçü korteji olmasını istiyoruz. Yörük obaları ve Yörük göçü kortejinde amacını taşan görüntülere izin vermek istemiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow