hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kumlucalı çiftçi, yangının hasarını onarıyor

    Kumlucalı çiftçi, yangının hasarını onarıyor
    expand

    Kumlucalı çiftçi, yangının hasarını onarıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde meydana gelen yangından etkilenen çiftçiler, hasarlarını kendi imkanlarıyla gidermeye çalışıyor.

    Kumluca ilçesine bağlı Güzören Mahallesi'nde 4 Kasım akşamı saat 20.30 sıralarında, elektrik hatlarının fırtına nedeniyle dolanması sonucu çıkan yangında, bazı seraların plastik örtüleri yandı. Evlerin önündeki evcil hayvanlara zarar veren yangında, Hasan Altınok'a ait 100 adet sebze kasası da yandı. Çiftçiler plastik seralarını tamir ederken, elektrik dağıtım firması da mahalleye enerji verebilmek için çalışmalar yapıyor.

    Yangında 100 sebze kasası yanan ve evinin panjurları son anda söndürülen Altınok ailesinin çocukları Anıl Çağan (2) ve Çınar Ege'nin (8) de civcivleri yandı. Civcivlerinin ölmesinin üzüntüsünü yaşayan Anıl Çağan ve Çınar Ege, yangından son anda kurtulan 'Pinçok' adlı kedileriyle teselli oluyor.

    Yangında zarar gören vatandaşları ziyaret eden Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, daha önce elektrik hatlarının değiştirilmesi yönünde defalarca uyardıklarını ve ilgili kuruma dilekçe verdiklerini söyledi. Kökce, yangının hafif atlatıldığını, yaz mevsiminde olsa daha fazla zarara yol açacağını vurguladı.

    Başkan Kökce, “Elektrik direklerindeki sac plakalarda 1984 yılı yazıyor. 1984 yılından beri bu bölgede yatırım yapılmamış. 35 yıldan beri bu ahşap direkler yine de dayanmış. Elektrik dağıtım kurumunun özelleşmesi ile hızlı bir şekilde yatırımlar devam ediyor. Bu yatırımların bir an önce tamamlanması gerekiyor. Yoksa kırsal alandaki mahallelerimizde büyük zararlar oluşacak. Ormanlarımız yanacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow