hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuyumda taksit düzenlemesi sevindirdi

    Kuyumda taksit düzenlemesi sevindirdi
    expand

    Kuyumda taksit düzenlemesi sevindirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, kuyumculuk sektöründe işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde BDDK tarafından kredi kartına 4 taksit imkanı getirmesi yönündeki çalışmayı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.
    ATSO Başkanı Davut Çetin, kuyumculuk sektöründe taksit imkanının sunulması konusundaki taleplerin ATSO'nun kuyumculuk sektörü komitesi tarafından dile getirilen konuların başında geldiğini kaydetti. Başkan Davut Çetin, “Dövizdeki ve altın fiyatlarında yaşanan yükseliş birçok sektörde olduğu gibi kuyumculuk sektörüne de olumsuz yansımıştır. Sektör temsilcilerimizden kredi kartı ile taksit imkanı sağlanması için yoğun talep vardı. ATSO olarak sektörün bu talebini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanalıyla ilgili kurumlara iletmiştik" dedi.
    Konuun 26 Grup (Kuyumculuk, mücevher ve saat) meslek komitemizin temsilcileri tarafından Kalekapısı'nda esnafla yapılan toplantıda Dışişleri Baknı Mevlüt Çavuşoğlu'na iletildiğini kaydeden Çetin, "Sayın Bakanımızın da destekleriyle talep ettiğimiz düzenlemenin hayata geçeceğini, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) kuyumculuk sektöründe işçilik gerektiren ziynet, takı ve mücevherat ürünlerinde kredi kartına 4 taksit imkanı getirilmesi yönünde bir çalışma başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Özellikle turizm sektöründen olumlu beklentilerimizin olduğu ve düğün sezonunun yaklaştığı bir dönemde böyle bir düzenlemeyi memnuniyetle karşılıyoruz. Bu düzenleme hayata geçtiğinde sektöre nefes aldıracaktır. Düzenleme için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow