hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANTBİRLİK susam ve yer fıstığı alımına başlayacak

    ANTBİRLİK susam ve yer fıstığı alımına başlayacak
    expand

    ANTBİRLİK susam ve yer fıstığı alımına başlayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, hasat mevsimiyle birlikte Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (ANTBİRLİK) üreticiden susam ve yer fıstığı alacağını söyledi.
    Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'le birlikte Serik Ziraat Odası Başkanı ve ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz'la görüştü. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Rasim Metin, “Üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda bölgemizin yer fıstığı ve susamının değerinde satılabilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yaptığımız görüşmede üreticimizin ürünlerinin değerinde satılabilmesi noktasında ortak bir karara vardık. Bu yıl hasat mevsiminden itibaren ANTBİRLİK, üreticimizin susamını ve yer fıstığını almaya başlayacak" dedi.
    YÜKSEK FİYAT, EKİM ALANLARINI ARTIRDI
    Düne kadar susam ve yer fıstığında fiyatları birkaç tüccarın insafının belirlediğini kaydeden Başkan Metin, bundan böyle piyasayı üreticin kooperatifi ANTBİRLİK'in belirleyeceğini kaydetti. Geçen senelerde susamın 8 ile 9,5 lira arasında alıcı bulduğunu söyleyen Rasim Metin, “Birçok üreticimiz banka borçlarından dolayı bu fiyatlara ürünlerini vermek zorunda kaldı. 2019 yılı itibarıyla tarım kredi kooperatifiyle birlikte Manavgat Ziraat Odası olarak bizler devreye girerek fiyatların yükselmesini sağladık. Geçen yıl susam fiyatları 15,5 ile 16 liraya kadar yükseldi. Yükselen fiyat üreticimizi motive etti. Bu sene susam ve yer fıstığı ekim alanları daha fazlalaştı. İnşallah bu seneden itibaren ANTBİRLİK'in devreye girmesiyle başta Manavgat'ımızın altın susamı ve yer fıstığı pazarda hak ettiği değeri fazlasıyla bulacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
    PİYASA KOŞULLARININ ÜZERİNDE ALIM YAPACAK
    ANTBİRLİK'in piyasa şartlarının ve tüccarların fiyatlarının üzerinde alım yapacağını belirten Rasim Metin, “ANTBİRLİK nasıl buğday ve mısır silajını alarak üreticinin ürünlerini değerlendiriyorsa bundan böyle yer fıstığı ve susamını da alacak. ANTBİRLİK'in açacağı yeni pazar üreticimizin malının değerinde karşılık bulmasını ve çiftçimizin kazançlı çıkmasını sağlayacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow