hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençlik Merkezi'nde kümes hayvanı besleyecekler

    Gençlik Merkezinde kümes hayvanı besleyecekler
    expand

    Gençlik Merkezi'nde kümes hayvanı besleyecekler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- 'MERKEZİM Hayat Buluyor' projesi kapsamında, Manavgat Gençlik Merkezi bahçesinde kurulacak sera ve kümeste, çocuklar ve gençler çeşitli sebzeleri yetiştirecek ve kümes hayvanı besleyecek.

    Toplumun dinamikleri olan çocuk ve gençleri, teknoloji bağımlılığından kurtarmak ve tüketici yerine üretici hale gelmeleri amacıyla 'Merkezim Hayat Buluyor' isimli projeyi uygulamaya koyan Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Manavgat Gençlik Merkezi, merkezin bahçesinde 300 metrekarelik sera ile kümes kuruyor.

    Sera ve kümesin yapımı için gerekli malzemelerin temin edildiğini ve 1-2 ay içerisinde kullanıma hazır hale getirileceğini belirten Manavgat Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya, "Teknolojinin hızlı gelişimi karşısında çeşitli risklerle karşı karşıya kalan çocuk ve gençlerimizi teknoloji bağımlılığından kurtarmak, doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla başlattığı projemiz kapsamında 300 metrekarelik bir sera ve yanına da bir kümes yapıyoruz. Merkezimizin bahçesinde yapılacak bu yapılarda çocuk ve gençlerimiz çeşitli sebzeleri ekecek ve kümes hayvanlarını yetiştirecek" dedi.

    Çocuk ve gençlerin gelişen teknolojik yaşam içerisinde tüketici bir toplum oluşturmasının tehlike oluşturacağını vurgulayan Karakaya, "Projemiz ile çocuk ve gençlerimiz serada toprağı tanıyacak, toprağı işlemeyi öğrenecek. Tohum, fide, fidan ekme, gübreleme, bitki bakımı ve hasat hakkında bilgi edinecek. Yine kümeste tavuk, kaz ve ördek gibi kümes hayvanları ile ilgilenecek, bakımlarını yapacaklar. Bu vesile ile gençlerimiz aidiyet duygusuyla bu sera ve kümes hayvanlarına bakacak, özgüven sahibi olacaklar. Yetkin ve girişimci birer birey olmalarını hedefliyoruz. Eli taşa, toprağa, hayvanlara değen çocuklar ve gençler yetişsin istiyoruz. Teknolojinin gelişmesi ile karşı karşıya kalınan risklere karşı onları biraz daha korumak istiyoruz. Doğayla buluşmalarını, tüketen değil üreten bir gençlik olmasını istiyoruz. Yaşadıkları çevreye karşı sorumlulukları ve duyarlılıkları olsun istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow