hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaymakam Yiğit'ten muhtarlara koronavirüs uyarısı

    Kaymakam Yiğitten muhtarlara koronavirüs uyarısı
    expand

    Kaymakam Yiğit'ten muhtarlara koronavirüs uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Kaymakamı Mustafa Yiğit, 2021 turizm sezonunun sorunsuz açılabilmesi için, ilçede günlük 15-20 arasında görülen Covid-19 vaka sayısının en azından sabit tutulması gerektiğini söyledi.

    Manavgat Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 2021 Yılı Manavgat Mahalle Muhtarları Toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi'nde Kaymakam Mustafa Yiğit başkanlığında gerçekleştirildi. Manavgat'ın 106 merkez ve kırsal mahallesinin muhtarlarının katıldığı toplantıda gündem konusu koronavirüs salgını oldu.

    VAKA SAYISINDA ARTIŞ OLDU

    2020 yılının Aralık ayından bu yana koronavirüs salgını dalgasında Antalya ve Manavgat'ın ciddi bir sınav verdiğini dile getiren Kaymakam Yiğit, “Bu süreçte günlük vaka oranları çok yükseldi. Toplamda 4 bin 500'leri gördüğümüz oldu Aralık ayı itibariyle. Ama şu an bunu 450'ye kadar düşürdük. Son bir hafta 15 gündür bir kıpırdanma oldu, 650 civarına yükseldi" dedi.

    2021 turizm sezonunun sorunsuz bir şekilde başlamasını beklediklerini vurgulayan Kaymakam Yiğit, turizmcilerde bazı tereddütlerin olduğunu, ancak vaka sayısını sabit tutulması ile sorunun aşılabileceğini belirterek, “Vaka oranları şu an Manavgat'ta günlük 15-20 arasında, bu ortalamayı bu rakamlarda tutmamız gerekiyor. Tutamadığımız takdirde turizm anlamında da sıkıntılar yaşayacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow