hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lise öğrencilerinden 11 madalya

    Lise öğrencilerinden 11 madalya
    expand

    Lise öğrencilerinden 11 madalya

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde bulunan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında 3 altın, 7 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 11 madalya kazandı. Başarılı öğrenciler Kaymakam Mustafa Yiğit'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

    Manavgat Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından bu sene 17'ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması'na katıldı. Rahman Tufan Yılmaz, Ali Rıza Can, Onurcan Arslan, Abdulkadir Alcan ve Muhammet Kargıoğlu'ndan oluşan Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi yarışmada ana yemek, balık, makarna, modern Türk mutfağı ve yılın en iyi lisesi dallarında bireysel ve ekip kategorilerinde 3 altın, 7 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

    Öğrenciler okul müdürü Ömer Akkan ve diğer yöneticilerin de katılımıyla, yarışmaya katılmalarında kendilerine destek veren Kaymakam Mustafa Yiğit'i ziyaret etti. Kaymakam Mustafa Yiğit, ziyarette elde edilen başarının Manavgat adına sevindirici olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin turizm markası olan Manavgat'ta sizlerin elde ettiği bu başarı, sektör adına umut veriyor. Sizleri tebrik ediyor ve bundan sonra başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

    Okul müdürü Ömer Akkan da "Okulumuz son yıllarda turizm alanı ve dallarında, öğrencilerin mesleki ve teknik eğitimlerinin gelişimi bakımından çok faydalı gördüğümüz yarışma ve benzeri etkinliklere katılımın sağlanması, öğrencilerin alan bakış açılarını pozitif yönde etkilediğini görmekteyiz" diye konuştu.

    Akkan, yarışmaya katılmaları konusunda kendilerine verdiği destek dolayısıyla Kaymakam Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş ile Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı Başkanı Dr. Muammer Güneş'e teşekkür etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow