hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat Belediyesi üreterek tasarruf ediyor

    Manavgat Belediyesi üreterek tasarruf ediyor
    expand

    Manavgat Belediyesi üreterek tasarruf ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi park ve yeşil alanlarda kullanılacak olan bitkileri kendi imkanlarıyla seralarında yetiştirerek tasarruf ediyor.

    Belediyecilik hizmetlerinde tasarrufu ve üretimi ilke edinen Manavgat Belediyesi, Side Mahallesi ve Kum mevkiindeki şantiyesinde bulunan bitki üretim tesislerinde çiçek ve çalı grubu bitkileri yetiştirmeye devam ediyor. Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin kendi imkanlarıyla sürdürdüğü bitki üretimi çalışmaları kapsamında kasım, aralık ve ocak aylarında 12 çeşit bitki türünden yaklaşık 100 bin adet yetiştirilerek, refüj, park, bahçe ve mesire alanlarına dikildi. Büyük caddelerin Manavgat Belediyesi'ne geçmesiyle birlikte çalışmaların hızlandırıldığı seralarda özellikle gül, papatya, zakkum, irisine, cuffia, rovelya, bahçe külü, sokak benjamini ve ficus nitida gibi bitkiler yaz ve kış aralıksız olarak üretilerek yine belediye ekipleri tarafından uygun yerlere ekimi yapılıyor.

    BAŞKAN SÖZEN: TASARRUF EDEREK HİZMET EDİYORUZ

    Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kişi başına düşen yeşil alan miktarını her geçen gün artırdıklarını belirterek, bunu tasarruf ve üretimi ön planda tutarak gerçekleştirdiklerini söyledi. Sözen, "Belediyemizin kaynaklarını ve iş gücümüzü kullanarak tasarruf etmeye özen gösteriyoruz. Daha az maliyetle daha fazla hizmet verebilmek için tüm birimlerimizdeki kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bünyemizdeki bitki üretim tesislerimiz, kentimize ve halkımıza yeni nefes alanları kazandırmaya devam edecektir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow