hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat OSB kararı imzalandı

    Manavgat OSB kararı imzalandı
    expand

    Manavgat OSB kararı imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde organize sanayi bölgesi (OSB) kurulması kararı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imzalandı.

    Antalya Manavgat ilçesi Hacıobası Mahallesi'nde yapılması planlanan OSB ile ilgili karar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım tarafından imzalandı. Kararda, Manavgat OSB'nin kuruluş çalışmaları anlatılarak, "34,4512 hektar büyüklüğündeki alan ilgili yönetmelik gereği Manavgat OSB yeri olarak kesinleştirilmiştir. Yer seçiminden sonra OSB kuruluş protokolü için Antalya Valiliğince çalışmalara başlanılması ve istenen bilgi ve belgelerin bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir" denildi.

    Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, ilçe ekonomisinin turizm ve tarım ağırlıklı olduğunu belirterek, ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi için OSB'nin önemini vurguladı. Manavgat'ın 230 bini aşan nüfusu ile ciddi bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Kaymakam Yiğit, "Akseki, İbradı, Gündoğmuş gibi çevre ilçelerle ekonomik bağı olan Manavgat ekonomisinin çeşitlenmesi için yeni bir alternatife ihtiyaç vardır. OSB'nin kurulması ile Manavgat'ta yeni bir ekonomik faaliyet, iş alanı ortaya çıkacak. Bu anlamda 'Gayret bizden takdir Allah'tandır'. Emeği geçen, destek olan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Manavgat Karma Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş kararı Manavgat'a hayırlı olsun" dedi.

    Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş da OSB ile ilçe ekonomisinin gelişip çeşitleneceğini belirterek, "Yıllardan bu yana MATSO'nun ve Manavgat'ın gündeminde olan OSB kurulması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Manavgat'ımıza ve Manavgat iş dünyasına hayırlı olmasını dilerim. Bu durum üretim, istihdam ve ihracata katkı sağlayacak. Üretimin artması ile ilçe ekonomisinin daha da güçlenecektir. OSB'nin kentimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

    OSB'de yatırımcılardan alınan ön talep formlarına göre ilk aşamada 125 firmanın yer alacağı ve toplam 6 bin kişiye yeni istihdam sağlanacağı belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow