hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'ta vatandaşlara engelli uyarısı

    Manavgatta vatandaşlara engelli uyarısı
    expand

    Manavgat'ta vatandaşlara engelli uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde polis ekipleri, otomobillerin camlarına bıraktıkları ve vatandaşlara dağıttıkları broşürlerle engellilerle ilgili uyarılarda bulundu.
    Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Engelliler Haftası'nda çeşitli uyarıların yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıttı ve park halindeki otomobillerin camlarına bıraktı. Engellilerin toplumun bir gerçeği olduğu hatırlatılan broşürlerde, herkesin engelli adayı olduğu ve bir gün engelli olabileceği hatırlatıldı. Kaldırımlara park edilmemesi gerektiği belirtilen broşürlerde bunun trafik kanununa göre suç olmasının yanı sıra engellilerin geçiş yollarının kapatılması anlamına geldiği ifade edildi.
    Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, güçlü devletin engellilere yaptığı yardımlar çerçevesinde belli olduğunu ifade ederek, "Hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Doğuştan engelli olmayabiliriz ama başımıza gelen kötü bir olayla sürekli engelli hale gelebiliriz. Bu yönüyle hepimiz bir engelli adayıyız. Bunun için engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha kolay sürdürmeleri konusunda hepimiz yardımcı olmalıyız" dedi.
    Bazı sürücülerin araçlarını kaldırımlara park ettiğini söyleyen Müdür Özgönül, "Bu hem trafik kanununa göre suç hem de engellilerin geçişlerini zorlaştıran bir durum. Trafik ekiplerimiz bu durumda olan bütün araçlara gereken cezai yaptırımların tamamını uygulayacak, sahiplerine ulaşılamazsa araçları otoparka çektirecek. Bu nedenle kaldırımlara kimse aracını park etmemeli" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow