hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manavgat'tan 102 hacı adayı

    Manavgattan 102 hacı adayı
    expand

    Manavgat'tan 102 hacı adayı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Müftüsü Mustafa Atilla, 21 Temmuz'da ilçeden 35'i özel şirket, 67'si de Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere toplam 102 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi.

    Bu yıl ifa edilecek hac ibadeti için Manavgat'tan 35'i özel şirket, 67'si de Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere toplam 102 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hacca götürülecek olan hacı adaylarının oluşturduğu kafile 21 Temmuz'da Manavgat'tan yola çıkacak. Antalya'dan havayolu ile Medine'ye gidecek olan kafileye Manavgat Müftülüğünden 2 vaiz, şube müdürü ve 5 imam hatip olmak üzere 8 din görevlisi eşlik edecek.

    Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, bu yıl hac ibadetini yerine getirecek olan hacı adaylarına bilgilendirme semineri verdiklerini belirterek, kutsal topraklara hareket tarihi olan 21 Temmuz'a kadar Manavgat genelinde 13 din görevlisinin hac konularında hacı adaylarına bilgilendirmede bulunmaya devam edeceğini söyledi.

    Hac ibadetinin İslam'ın 5 temel esasından biri olduğunu kaydeden Müftü Mustafa Atilla, "Her şeyden önce hac Allah'ın emridir, bunun için yerine getirilmesi gereklidir. Bunun yanında haccın pek çok faydası vardır. Hac günahlara kefarettir, zorluklara, meşakkatlere karşı dayanma gücü verir. İnsanlara mahşer gününü hatırlatır. Çünkü bütün insanlar normal elbiselerini çıkarmışlar ve kefeni temsil eden beyaz ihrama bürünmüşler, bunları insan bizzat yaşayarak mahşerin provasını yaşar" dedi.

    Peygamber Efendimizin hacla ilgili müjdesini anımsatan Müftü Atilla, "Kim Allah rızası için hac ederse kul hakkı müstesna, bütün günahları af olunur, annesinden doğmuş olduğu günkü gibi. Hacca giden kardeşlerimiz bu bilinçle giderler ve gelirlerse inşallah hacdan sonra da ömürlerinin sonuna kadar günahsız bir yaşam için bilinç sahibi olmaları gerekir. Bunun için atalarımız 'Hacı olmak kolay, hacı kalmak zor' demiştir" diye konuştu.

    'HACCA GİTMEK İÇİN YAŞLANMAYI BEKLEMEYELİM'

    Hac ibadetini gerçekleştirmede dini gerekliliklerin yanı sıra hac kotasının da önemli olduğuna dikkati çeken Müftü Atilla, hac ibadetini yapmak için genç yaşlarda niyet etmenin yararlı olacağını ifade etti. Müftü Atilla, şöyle dedi:

    "Haccın şu anda olmazsa olmazlarından biri kurada isminin çıkmasıdır. Onun için benim tavsiyem genç yaştayken bir an önce hacca niyet etmeleri, şu anda 12- 13 sene sırasını bekleyen hacı adaylarımız var. Dolayısıyla bu süre zarfına '12- 13 yıl sonra bana hac sırası çıkar, nasip olur' diyerek erken davranmaları önemlidir. Çünkü hac meşakkatli bir ibadettir, aynı anda bütün insanlarla aynı meşguliyeti yaşıyoruz. Aynı anda Kabe'yi tavaf ediyoruz, aynı anda şeytan taşlıyoruz, Arafat'ta vakfeye duruyoruz, ibadetleri yerine getiriyoruz. Haccın hükümleri, dolayısıyla izdiham ve sıcak hakikaten meşakkatlidir. Bunun için sevgili Peygamberimiz, 'Allah'ın ben hac etmek istiyorum bunu bana kolay kıl ve bunu benden kabul eyle' diye niyet etmiştir. Halbuki diğer ibadetlerde böyle bir niyet yok. Yaptığımız ibadete kolaylık dileme hac için mahsustur."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow